Jdi na obsah Jdi na menu
 


Životní barvy jednolivců a Krásu nalezneme všude kolem nás !

19. 10. 2008
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
 BARVY - - BARVY - - BARVY - - BARVY

 ,,Životní barvy jednotlivců"

Obrazek

 

  Barvy jsou v našem životě velice důležité. Světlo a barva tvoří pro lidi jednotu. Paprsky světla, které se setkávají s hmotou, se od hmoty odrazí. Toto odražené záření se v závislosti na vlnové délce lidskému oku jeví jako barva. Přijímáme světlo a barevné vibrace, které mají nejen fyziologický účinek, ale i účinek psychický.

 

Červená osobnost

Obrazek

 

Projevuje se smyslovostí a svým fyzickým tělem. Žije tady a teď plná odvahy, síly, sebedůvěry a věří jen tomu, na co si může sáhnout, co vidí, cítí, slyší. Dává přednost tělesným výzvám před výzvami emocionálními a duševními. Má ráda tvůrčí činnost a pomáhá druhým uskutečňovat jejich myšlenky. Může být čestná a přímá, ale také špatně naladěná a cholerická. Je bojovná, má dobře vyvinutý pud sebezáchovy, je vytrvalá a má obrovské množství energie. Je optimistická, důvěryhodná, plná chuti do života, může být ale rovněž zlá, frustrovaná, úzkoprsá a umíněná. Červené dítě je pilné, ochotné dokončit to, co začalo, ale také tvrdohlavé a umí se vztekat. Projevuje se jako silná osobnost, ve škole dává přednost praktickým předmětům. Potřebuje hodně uznání, miluje odměny. Bojí se veřejného pokárání.

 

Oranžová osobnost

 Obrazek

Vyhledává senzace, miluje vzrušení, riziko a tělesné nebezpečí. Aby cítila, že žije, zachází do krajnosti-životní zkušenosti a prožitku smrti. Je realistická a nemá ráda spirituální koncepce. Dobře odhadne situace i lidi a dokáže se na ně připravit. Má sebedůvěru a zachraňuje ostatní z nebezpečných situací. Dokáže být egoistická, bez soucitu. Nemá ráda vlídné povahy, které kladou důraz na city. Oranžové dítě je dobrodruh. Miluje vše nebezpečné a dobrodružné, prozkoumává své okolí, mohou být problémy s disciplínou.

 

Žlutá osobnost

 Obrazek

 

 Dětinská osobnost mající hravé povahové rysy. Je naplněna humorem, ráda se směje, vidí život jako radost a nebere ho příliš vážně. Je lehká a spontánní. Chce se líbit a chce, aby si jí okolí všímalo. Současně je citlivá, lehce zranitelná a nesmělá. Potřebuje hodně pohybu a her, jinak hrozí nebezpečí závislosti. Je tvořivá a umělecky nadaná. Žlutá osobnost vycítí, že má někdo starosti, ale nechce se do nich nechat vtáhnout. Nemá vlastní disciplínu a má strach ze zodpovědnosti. Žluté dítě je nesmělé a nejisté nebo úplně naopak. Rychle se vyleká a má strach, že ho nebudeme milovat. Pokud se cítí v bezpečí, je veselé a zábavné. Aby bylo vitální, veselé a srdečné, potřebuje volnost.

 

Zelená osobnost

 Obrazek

Je velmi inteligentní, energická a veselá. Miluje myšlenky a koncepce, ale ne detaily. Má ráda výzvy, má silnou vůli a ráda diskutuje. Musí mít všechno pod kontrolou, jinak je frustrovaná a stresovaná. Chtěla by všemu rozumět, vše poznat a miluje duševní výzvy. Jako dítě je velmi inteligentní, hodně se ptá a rychle se učí. Má silnou vůli, je výzvou pro své rodiče. Nemá rádo, když mu říkáme, co má dělat, raději samo dává příkazy. K rozvíjení svých plánů potřebuje podporu. Je úspěšné a dostává dobré známky.

 

Modrá osobnost

Obrazek

 

Modrá osobnost je osobnost milující, posilující a podporující všechny kolem sebe. Žije srdcem a emocemi. Má mateřskou energii, stará se o ostatní, je poradkyní a oporou. Je přirozenou učitelkou nebo ošetřovatelkou. Má sklony starat se až příliš o mnoho jiných a často pak onemocní sama. Je to emotivní osobnost, která se snadno rozpláče, umí bezvýhradně milovat a má silnou intuici. Akceptuje a promíjí, vidí v člověku jen to nejlepší. Je označována ,,až moc hodná", musí se naučit říkat NE. Snadno se naladí na jiné osoby, vnitřně ví a je velmi spirituální. Chce, aby jí všichni milovali, může mí pocity viny. Musí se naučit milovat sebe sama. Modré dítě miluje všechny kolem sebe, je senzitivní a emotivní, nechce nikoho zklamat ani zranit. Zajímá se o vztahy už ve velmi mladém věku a sní o šťastné rodině s mnoha dětmi. Má problémy se sebedůvěrou a zakouší mnoho traumatických zkušeností s neopětovanou láskou. Ostatní děti ho mají velmi rády,má vysoké ideály.

 

Indigová osobnost

Obrazek

 

Je velmi spirituální, má vnitřní cit pro pravdu života. Zná staré mystické nauky, je velmi citlivá a ví, že jsme všichni duchovní bytosti. Materiální věci a hmota jsou pro ni iluzí, ví, že život je božská energie. Je uvědomělá a bystrá, žije podle vyšších principů. Sociální nátlak nebo vydírání na ni nepůsobí. Nezná koncepce trestu a viny, je čestná, bezprostřední a nenechá se tlačit do nějaké normy. Není snadné ji zmanipulovat. Může se cítit ztracená a izolovat se. Někdy se cítí na světě cizí. Indigové dítě je uvědomělé, otevřené, dokáže se vcítit do ostatních. Lze ho snadno rozrušit. Potřebuje málo spánku, je rádo samo a nenechá se do ničeho nutit. Nepomohou ani tresty, ani prosby, nenechá si do ničeho mluvit, pokud v něco věří. Vycítí prolhanost.

 

Fialová osobnost

Obrazek

 

Je dynamická a charismatická. je to vůdce, který chce zachránit planetu. Má velkou emotivní hloubku a je naplněna soucitem pro celý svět. Vizionářská osobnost. Miluje cestování, jiné kultury a potřebuje mnoho volnosti. Dokáže vidět do budoucnosti. Má poselství pro lidstvo. Má diktátorské vlohy a musí se naučit, že všichni jsme součástí celku. K dosažení vyrovnanosti potřebuje meditaci. Fialové dítě je rozený vůdce, děti ho následují. Ve své síle ale ukazuje soucit a svou moc nezneužívá. Má rádo umění, brzy sexuálně dospívá, má dar vizuálního vnímání. Umí vidět auru, anděly, energie, jiné dimenze. Rodiče by těmto vjemům měli důvěřovat,aby posílili tyto schopnosti.

 

 

 ,,Jaká  jste osobnost jste si našli. Ttak jste se mohli zařadit, a přečíst něco více o sobě do které barevné kategorie patříte ! Ludmilka" 

 

 - - BARVY - - BARVY - - BARVY - - BARVY - -

 

TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

 

,,Krásu nevšedního Umění a Tvorby lidí nalezneme všude kolem nás !"

 

 Obrazek

 ,,Pěšinka zelení pro uklidnění, která nás vede do kraje snů  a snění ... Posuďte sami - no není to ráj ?"

Obrazek

,,Neuvěřitelně pozemský a malebný MattRiff"

Obrazek

,,Nahlédněte do Izraele za krásného počasí."

Obrazek

,,Někde v cizině se nachází tato ojedinělá malba domu."

Obrazek

,,Jen tak - prosté potěšení pro oko ..."

Obrazek

 ,,Hm ... jen vejít dveřmi do neznámého dvorku ..."

Obrazek

,,V jednoduchosti a přímočarosti je krása ..."

Obrazek

 ,,Přebývání v klidné zeleni ... tak trošku závidíme ..."

 Obrazek

,,Kouzelné bydlení - s krásným vyzdobením a posezením - blahodárně působí na všechny smysly."

 

 KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK