Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.) Základní otázky a odpovědi

21. 4. 2009

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

- DUCHOVNÍ PRAVDY--DUCHOVNÍ PRAVDY -

Výsledek obrázku pro duchovní

,,My, pomocníci Stvořitele, připravujeme dnešní lidstvo na novou časovou epochu, která bude brzy následovat po současné epoše, chýlící se ke svému konci. Plníme příkaz Tvůrce a zaměřujeme naše sdělení na zachránce, určeného Stvořitelem k očistě a obnovení vaši planety, na Ježíše Krista. Jsme jeho spolupracovníky, kteří, tak jako On, plní radostně vůli Všemohoucího. Nauka Kristova, nauka lásky je nepomíjející jmění, nejspolehlivější a nejpevnější opora člověka v přícházejících bouřích životních přeměn. Rozsah našeho působení je úměrný našemu vývojovému stupni. Plníme své poslání s velkou radostí, s láskou k vám a dáváme vše, čeho jsme schopni, v případě, kdy jste připraveni přijímat."

Obrazek

8.) A nyní již přistoupíme k základním otázkám a odpovědím života :

,,Existuje přesně daný počet pozemských inkarnací člověka ?"

,,Neexistuje. Intenzivním snažením a plným nasazením vlastní vůle k zlepšení myšlenek, slov a skutků, dodržováním Božských zákonů, si člověk ušetří četné životní zkoušky, a tím i počet reinkarnací."

,,Je nutné, aby duchovní bytost usilující o vědomý růst procházela učebním procesem životů na všech obydlených planetách ?"

,,Není to nutné. Inkarnace podmíněné učebním procesem jsou účelné a nutné jen na planetách nebo ve sférách, kde jistá bytost způsobila sobě nebo ostatním škody nebo bezpráví, které musí odpykat."

,,Existují konkrétní možnosti využít talent, poznatky, schopnosti a vše, co inkarnovaná bytost získala v minulých inkarnačních cyklech, pro příští hmotný život?"

,,V zásadě ano. Pokud podstata a možnosti současné situace připouští. Ve velké míře je zde rozhodující stavba nového fyzického těla inkarnovaného jedince. Zda je toto tělo získané zkušenosti, šikovnost, nadání i schopnosti zvládnout a využít."

,,Dosahuje zhmotnění těl žijících na různých planetách rozdílného stupně ?"

,,Zhmotnění tělesných substancí je zákonitě podmíněno vývojovým stupněm planety, na níž bytost žije. Čím vyšší je stupeň duchovního vývoje, tím jemnější je její tělesná substance. Vaše země - Terra, má velmi hrubou hmotnou substanci - jí zákonitě odpovídá stavba těl, žijících v její atmosféře. Čím jemnější je substance žijících těl, tím vyšší je vibrace planet, na nichž jsou inkarnovány. Například planeta Jupiter má oproti Zemi vyšší vibrace. Přibližně je možno vyjádřit zhmotnění planety Jupiter v poměru k Zemi poměrem 1:200. Zcela přesně to však vyjádřit nelze. Mimo to nejsou všechny inkarnace na Jupiteru stejné. I na této planetě existují různé vývojové stupně, ale všechny sledují na rozdíl od planety Země jediný cíl : přiblížení k Tvůrci."

,,Je pravdou, že každý život začíná fází dětství, dle zákonnitosti inkarnačního procesu ?"

,,Při hmotných inkarnacích je tomu tak. Čím vyšší je duchovní zralost, tím vyšší je inkarnační planeta ( např. Jupiter ) a tím kratší je fáze dětství a dospívání. Jestliže trvá na Zemi tato fáze přibližně do 14 až 15 roků, může být její trvání na Jupiteru jen jeden rok. Není to však neměnné číslo. Fáze dětství a dospívání je proměnlivá a závisí na vývojovém stupni."

,,Je možné na základě obzvlášť ctnostného pozemského života přeskočit jednotlivé stupně a být zařazen mezi čisté duchovní bytosti ?"

,,Několik ctností, které získáte nejsou zárukou a důvodem pro vynechání určitých vyvojových fází a dosažení duchovní čistoty. Ctností, zvláštních pozitivních schopností a předností je nekonečně mnoho, tolik, že si je člověk inkarnovaný na Zemi nedokáže ani představit."

,,Může člověk klesnout pod úroveň již dosaženého duchovního stupně ?"

,,Všeobecně lze říci, že ne. Existuje však tato vyjímka : Pokud člověk slouží dobrovolně a vědomě negativním silám, dává svoji vůli k dispozici démonickým myšlenkám i skutkům, pak klesá na nižší vývojové stupně."

Obrazek

,,Jak pociťuje duchovní bytost svoji existenci v lidském těle ?"

,,To závisí na zkušenostech a individuálním vývoji této bytosti. Pro bytosti s vyšším stupněm duchovního vývoje je tělo vězením. Ale přijímají tento stav s ochotou, s vědomím, že mohou pomáhat lidstvu. Pro průměrné vyvinuté jedince je tělo zátěží hlavně v době nemoci a disharmonií, v touze po působení v prostorách neomezených hmotou. Málo vyvinutí jedinci přijímají tělo jako příjemnou skutečnost, neboť inkarnace v lidském těle pro ně znamená pokrok."

,,Je činnost bytostí omezená nebo umenšená spánkem ?"

,,Činnost spících bytostí je umožněna v nadzemských sférách oddělením jejich astrálního těla od fyzického, s nímž zůstavají spojeni pouze tak zvanou stříbrnou šňůrou ódového pásu. Ve spánku dochází k dalšímu učebnímu procesu, k setkání a rozhovorům s obyvateli nadzemských sfér, jimž říkáte zemřelí."

,,Je člověk schopen získat během spánku nové zkušenosti a poznatky ?"

,,Výstup z fyzického těla umožňuje mnohem větší volnost a otvírá zásobu vzpomínek a skrytých schopností. Člověk je schopen pohledu nejen do minulosti, do budoucnosti, do oblasti důležitých pro jeho vývoj. V tom se opět zrcadlí moudrost a zpravedlivost Stvořitele."

,,Mnozí lidé tvrdí, že nemají žádné sny. Nejsou tedy schopni opustit ve spánku své fyzické tělo ?"

,,Každý spící člověk má sny. Existuji však tři skupiny lidí. Jedni si nepamatují zhola nic. Další si pamatují pouze útržky snů. Poslední skupinu tvoří ti, kteří přenášejí do svých snů vše, co vědomě prožívají v době spánku v nadzemských sférách. Tyto schopnosti jsou závislé na vývoji duchovních sil, což znamená, že schopnost zapamatování, potenciál vzpomínek a schopnost reprodukce, jsou sladěny s myšlenkovou činnosti mozku. Každý člověk má sny, protože je i ve spánku činný."

,,Proč se nesplňují v denním životě předpovědi, předtuchy a zážitky prožité ve snu ?"

,,Protože sny, které zobrazují předtuchy, prožitky, pronásledování, strach, probíhající v obrazech více nebo méně souvislých dějů, jsou pouze symbolickou řečí. Nejsou určeny pro pozemský, nýbrž pro duchovní život. Snící člověk zkresluje ve svém denním vědomí tuto symboliku vlastními představami, domněnkami a sugescemi. Jestliže jste například ve snu pronásledováni nebo trpíte strachem, vzniká tento pocit následkem určitého prohřešku, jehož duševní vibrace ve vás zůstavají a nutí vás k jeho vyrovnání prostřednictvím snu. To je jen malý příklad symboliky snů, jejichž oblasti jsou nekonečné."

,,Může člověk ve spánku poznat, dozvědět se nebo vytušit hodinu své smrti ?"

,,Historie lidstva zná mnoho příkladů, kdy lidé poznali ve spánku čas svého odchodu. Toto poznání může přicházet formou předtuchy nebo zcela konkrétního vědomí, když se pozemská lhůta pomalu blíží ke svému konci. Mnozí se ptají, proč je toto poznání dopřáno jen některým jedincům. Je to z toho důvodu, že jim chce Stvořitel ještě poskytnout možnost dokončit své poslání nebo popřemýšlet o svém životě, volit ještě pro krátký čas pozemské existence cestu lásky a nápravy provinění vůči okolí."

,,Jedná se o fantazii, zesílenou předstvivost nebo přízraky, když  je člověk schopen v polospánku vnímat obrazy, postavy či krajiny ?"

,,Jsou-li tělesné smysly unaveny, dochází k zesílení činnosti duchovních sil. Vědomí nižšího ,,Já", fyzické tělo ustupuje do pozadí a nadvládu přijímá vědomí vyššího ,,Já", které je schopno vnímat mnohem více než pouze hmotnou skutečnost. Tento stav umožňuje určitý stupeň prostorového jasnozření. Ne však jasnozření vizionářského, při němž se jedná o setkání s andělem vyslaným Tvůrcem k člověku, který při tomto zjevení dostává například úkol prospěšný lidstvu."

,,Co mínil Ježíš slovy ,,Láska k bližnímu ?"

,,Lásku, pomoc a porozumění každému projevu života. Ohleduplnost, shovívavost, připravenost pomoci všem slabým, nedokonalým, všem potřebným. Odpuštění a pochopení chyb blížního, které vyplývají z duchovní nezralosti a nesprávného chování."

,,Co znamenají Ježíšova slova ,,Miluj svého nepřítele ?"

 ,,Oplácet zlo dobrem, protože tento čin vás staví duchovně i morálně nad vládu zla. Oplácet zlo zlem nebo projevovat pomstychtivost člověka ponižuje a uvrhuje pod nadvládu zla. Pamatujte si tato slova, která mají na vašem vývojovém stupni velkou důležitost."

,,Co mínil Ježíš slovy ,,Milujte se, jako já vás miluji !"

,,Je to Boží zákon lásky. Láska sjednocuje, udržuje a posiluje životy. Pomocí lásky řídí Tvůrce veškeré stvoření a bytí."

,,Jak vysvětluje Ježíš spravedlnost ?"

,,Povinnosti činit bližnímu to, co si přeje, aby bylo činěno vám samým. Působite-li v tomto smyslu, jste-li spravedliví ke všemu a ke všem, je vám zákon spravedlnosti ochranou před nespravedlností."

,,Které charakteristické rysy jsou znamením Ježíšovy osobnosti ?"

,,Láska a spravedlnost, které ho provázely lidským životem. Tyto ctnosti tvoří podstatu každého individuálního pokroku."

,,Jak lze rozumět Ježíšově prosbě mírnit bídu, chudobu a poskytovat almužnu ?"

,,Ježíš nám ulehčoval chudobu, bídu a pomáhal, kde jen mohl. Ti, kteří jdou jeho stopami, nečekají až budou požádáni o almužnu, nýbrž pomáhají hned. Zásluha nespočívá v tom, že někdo něco dává, když je o to požádán, nýbrž ve vašií schopnosti poznat bídu a strádání blížního a dobrovolně dávat."

,,Co znamená Božská alchymie ?"

,,Toto slovo v hmotném slova smyslu znamená snahu přeměnit určité látky ve zlato. Božské alchymie je schopen jen Stvořitel sám. Židé měli pravdu, když učili, že Bůh jediný může odpustit lidské prohřešky, žádný člověk nemá právo říci druhému : ,,Tvé hříchy jsou ti odpuštěny." Podstata Božské alchymie spočívá v několika aspektech : Jen ten, kdo miluje, je schopen mnoho odpouštět. Kdo mnoho dává, mnoho dostane, kdo pomáhá, tomu bude pomoženo. Tvůrce působí zcela individuálně. Jeho cílem jsi ty sám. Jestliže jsi mnoho miloval, bude ti na základě Božské alchymie, mnoho odpuštěno, vyrovnáno tvou láskou, protože láska je schopna jen dobrých činů. To, co jsi dal, je ti zlatem vyváženo. Božská alchymie je přeměna vašich  dobrých skutků v nejvyšší prospěch - ,,zlato" vašeho příštího života."

,,Co je záslužnější : Činit dobro, nebo se snažit nejprve odstranit osobní chyby a slabosti a teprve potom se věnovat konání dobra ?"

,,Všichni, kteří ve jménu Boží lásky a jeho zákonů činí dobro, bojovali již v minulých životech proti svým chybám a slabostem. Jejich současnou úrodou je schpnost činit dobro. Ti, kteří bojují nyní se svými slabostmi a chybami, sklízejí částečné zásluhy a činí kroky vpřed ve svém duchovním vývoji."

,,Jak poznáme vlastní nedokonalost ?"

,,Čím roztříštěnější jsou vaše duševní síly, čím větší rozháranost vašich smyslů, čím nesmyslněji a bez cíle probíhá váš život a vaše skutky, tím nedokonalejší a chudší bude vaše sklízeň."

,,Je nesprávné činit dobré skutky pro odměnu v posmrtnem životě ?"

,,Nic nemá být děláno z výpočitavosti. Dobro musí vycházet z nezištnosti, obětavosti a lásky k bližnímu. Mnozí z vás říkají : ,,To je přece samozřejmé !" Ano, ale ne pro všechny. Jestliže něco děláte, aby vám za to bylo po smrti zaplaceno, pak jsou u vás zřetelné stopy egoismu. A při tom vám Bůh nezištně tolik daruje každým dnem."

,,Je účelné získat vedle duchovních poznatků i poznatky pozemských učení ?"

,,Žádný získaný poznatek není zbytečný, ať je to poznatek duchovní nebo hmotného charakteru. Vše je pro vás užitečné. Rozhodujícím momentem se stává použití získaného vědění k pomoci ostatním. Zda je využito ve smyslu lásky k bližnímu nebo jen k vlastnímu zisku."

,,Je správné analyzovat chyby ostatních lidí ?"

,,Záleží na úmyslu, s nímž to děláte. Chcete-li někoho touto cestou odsuzovat, ponížit, škodit mu na veřejnosti nebo osobně, pak je to nesprávné. Pokud rozebíráme cizí chyby za účelem poznání chyb k vlastnímu poučení, pak je zmíněný postup správný. Nesmíme zapomenout, že odpouštění chyb je článkem lásky k bližnímu."

,,Je nesprávné kritizovat skupiny lidí či instituce škodící lidstvu ?"

,,Rozhodující je při tom čistota srdce a vnitřních pohnutek. Upozornění na pravdu, přínos k lepšímu ve smyslu Boží zákonnitosti, podpora k obratu k dobru, jsou impulzy a zárodky duchovního pokroku."

Obrazek

Vypsáno z knihy Duchovní pravdy v otázkách a odpovědích, kterou napsala Gisela Weidner

- DUCHOVNÍ PRAVDY -- DUCHOVNÍ PRAVDY -

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 

 

 

 

 

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO