Jdi na obsah Jdi na menu
 


Životopis Kalki a Amma

9. 5. 2010

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Životopis Kalki a Amma

 


   Již jako malé dítě Kalki podvědomě cítil, že s lidstvem není něco v pořádku. Viděl, že si k válce lidé našli důvod vždy, ale co se dělo a děje v dnešní době, již připomíná šílenství. Poznal, že všechny problémy světa mají pouze jednu příčinu – pocit oddělenosti od života a Universa.

Někde hluboko ve svém nitru Kalki cítil, že přišel na zem proto, aby pomohl lidstvu ke skutečnému štěstí. Tím by všechny problémy na naší planetě byly vyřešeny. Došel také k smutnému závěru, že i když se člověk doopravdy snažil po tisíciletí dosáhnout transformace, nikdy se mu to nepodařilo. Jako by se to pokaždé někde zadrhlo.

Kalki byl zcela přesvědčen o tom, že jednoho dne lidstvu pomůže k tomuto vytouženému cíli, k životu v niterní svobodě a radosti. Jeho rodiče, maminka Vedaibai a tatínek Varadharajalu, přivedli svého prvorozeného syna na svět dne 7. března 1949 ve městě Nathan, který leží v Distriktu North Arcot v Tamil Nadu, v jižní Indii. Později se jim ještě narodili dva synové a jedna dcera.

Kalki byl velmi neobvyklé dítě. Byl ponořen do sebe a neustále přemýšlel o tom, jak lidstvu svobodu bez hranic předat.  Po vyjití školy pracoval na různých místech a v roce 1976 se oženil s Padmavati Devi (Ammou). Mají spolu jednoho syna, Krishnu.
V osmdesátých létech založili Amma, Kalki a jeho přítel z mládí Shankarji duchovní školu, kterou nazvali Jeevashram. A tady se v červenci roku 1989 začaly projevovat božské úkazy. Najednou se žáci dostávali do stavu kosmického vědomí. Mnozí z nich se stali opravdovými proroky a mystiky. V životě školy byly velké zázraky každodenní skutečností.
Tyto úspěchy dodaly Kalkimu a Ammě odvahu a posléze se pustili do svého skutečného projektu - předat lidstvu naprosté Osvícení.

Od nesmělého začátku v roce 1991 se Kalkiho “Golden Age nadace” rozrostla a je s přibližným počtem 15-30 milionů členů jedno z nejrychleji rostoucích, duchovních hnutí na celém světě. Každý rok se ke Kalkimu láskyplnému projektu přidávají nové a nové země a každý den noví a noví lidé.

   Amma se narodila 15. srpna 1954 v krásné vesnici Sangham ve státě Andra Pradesh v jižní Indii. Je milována pro svou chytrost a nefalšovanou jednoduchost, a protože když ji někdo o něco poprosí, je jí velmi “těžko” povědět ne. A prosby o pomoc jsou příčinou všech těch nádherných zázraků, které se dějí po celém světě. Osobám, jako je Kalki a Amma se v Indii říká Avatárové, ale sami se o to, jaké jim jména a tituly lidé dávají, nezajímají. Dá se říci, že jsou jeden duch ve dvou tělech a oba mají schopnost přenášet stav osvícení libovolnému počtu lidí. Kalki je hnací sílou celého procesu Osvícení a Amma tuto sílu přeměňuje ve fantastickou energii, tak aby dosáhnutí Osvícení bylo možné pro všechny. Energetické kanály měsíce (Ida nadi) a slunce (Pingala nadi) se otevřou a mezi yin a yang nastane vnitřní harmonie. Stane se, že když někdo poprosí Kalkiho o healing, odpoví jim, aby se obrátili na Ammu, protože ona reaguje mnohem rychleji. Amma je ztělesněním bohyně Shakti, božské ženské síly. Ti, kteří si ke Kalkimu a Ammě vypěstují blízký vztah (přátelství), dosáhnou Osvícení mnohem snadněji.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo