Jdi na obsah Jdi na menu
 


CLONAID společnost v klonování a LIDSKÉ KLONY - Ze světa MEDICÍNY - HLUČNÉ PROSTĚDÍ zatěžuje ORGANISMUS

29. 7. 2013

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

,,Clonaid prý pokračuje v klonování"

 

Americká společnost Clonaid, která v prosinci 2001 údajně přivedla na svět první klonované dítě, na svých internetových stránkách zveřejnila další výsledky své činnosti. Podle zprávy se v několika zemích světa mělo narodit již více klonovaných dětí.

 Clonaid na svých internetových stránkách uvádí, že se na tuto společnost obrátily tisíce rodin z řad celebrit, ekonomů či politiků. ,,Pracujeme na zakázce pro ministerského předsedu, jehož syn byl zabit," píše mimo jiné Clonaid.

 Ve zprávě uvádí, že se během února a března roku 2002 narodilo osm klonovaných dětí. Narodit se měly v Austrálie, Brazílii, Španělsku, Itálii, Anglii, Hong Kongu a dvě v Mexiku. Každý měsíc firma provede údajně 10 až 15 implantací klonovaných embryí.

Za klonování v Česku je až 12 let vězení.

 Návrh, který počítá s tím, že by klonování lidské bytosti bylo v Česku trestným činem, za který by viníkovi hrozilo až 12 let vězení, vypracovalo ministerstvo spravedlnosti. Porušením zákona by přitom měl být již jen pokus o vytvoření lidské kopie.

 Podle jednoho z předkladatelů návrhu Pavla Šámala jsou jakékoli pokusy o klonování lidí nepřípustné. Se zákazem klonování živých či mrtvých lidí počítá i tzv. Akční plán Rady Evropy z roku 1997.

 Například ve Spojených státech nesmí být ze zákona využívány daňové prostředky na vývoj a praktické využití klonování lidí. Ze soukromých zdrojů se však podobné metody mohou rozvíjet bez omezení.

 První informace o pokusech klonovat lidi pronikly na veřejnost v březnu 2001, kdy své projekty zahájily společnost Clonaid a tým profesora Kentucké univerzity Panose Zavose. Především Clonaid pojal celý projekt čistě komerčně. Za úspěšné naklonování jedince inkasuje 200 tisíc dolarů a za pouhé uskladnění buněk pro případ úmrtí milované osoby 50 tisíc dolarů.

 První naklonované dítě se pak mělo narodit v prosinci 2001. Měla jím být 3,1 kilogramu vážící holčička, která byla pojmenována Eva. Clonaid narození dítěte však do této doby prozatím důvěryhodně nedoložil. K narození klonu byli a jsou skeptičtí odborníci na reprodukční medicínu.

Pro klonování lidí už neexistují technické překážky. Velice aktuální a reálné záměry má americká sekta, tzv. reliáni, jejímž cílem je vytvořit repliku člověka. Základnu mají v Kanadě a na světě asi 50 000 vyznavačů, roztroušených v 80 zemích. Aby mohli naklonovat člověka, založili na Bahamských ostrovech společnost Clonaid. Mají dokonalé vybavení, tajnou laboratoř, schopné vědce, dárkyně vajíček i náhradní matky k donošení plodu.

Zakladatelem tohoto kultu je bývalý francouzský zpěvák Claude Vorilhon. Podle jejich názoru je život na Zemi, stejně jako lidský rod výsledkem vědeckého experimentu mimozemšťanů. Tvrdí, že jsme potomci mimozemšťanů, kteří si nás vytvořili klonováním. Vorilhonova náboženská skupina, sídlící v Kanadě, vyznává jeho teorii o mimozemském původu člověka.

Clonaid nabízí běžné klonování domácích miláčků, zachování genetické informace významných rodičů a pod.

Ředitelkou vědeckého oddělení Clonaidu je Brigitte Boisselierová, biochemička, jenž má za sebou řadu odborných publikací. Jedním ze spolupracovníků je Lee Po Yona, který v roce 1999 úspěšně naklonoval lidské embryo, i když ho nakonec náhradní matce neimplantoval.

Ke klonování je zapotřebí darované vajíčko a především buňky člověka, kterého chceme klonovat. Z vajíčka se vysaje jemnou jehlou jádro. Vajíčko zbavené jádra a buňky klonovaného člověka se umístí k sobě a zaktivují elektrickými impulsy. Buňky a vajíčko se spojí, vytvoří se vajíčko s novým jádrem, které se v případě úspěchu začne dělit a vytvářet embryo.

Riziko, že se lidské klony narodí nějak postižené, je velmi vysoké.

Průzkumy ukazují, že naprostá většina (70%) dotázaných v USA je striktně proti klonování lidí a pouhých 7% s klonováním souhlasí. Hlavní důvody negativního přístupu jsou náboženské, dále nepřípustné zasahování do lidské výjimečnosti, také nebezpečnost technologického postupu a zneužití klonování.

Tato slova napsal Will Hart ve své knize Rasa Genesis:

,,Uvádí se, že raeliánské hnutí má 40 000 členů po celém světě. Hlavním cílem je klonování lidských bytostí a pomoci této techniky dosáhnout nesmrtelnosti. Vědci souhlasí, že takové klonování bude součástí naši budoucnosti. Již existují metody a technologie pomocí kterých vznikají klony mnoha živočišných druhů."

,,Co nás zastaví před experimenty s lidskými klony? Klony se stanou běžnou záležitostí."

,,V roce 2002 pronikla do tisku i další věc. Public Consortium, nezisková vědecká skupina ohlásila, že ukončila první náčrt lidského genomu - byl zmapován lidský genetický kód."

,,V roce 2001 Reuters z Londýna hlásal, že vědci staví malý počítač z DNA: izraelští vědci, vedení matkou Přírodou, postavili tak malý počítač, že se jich miliarda vleze do zkumavky a vykonávají miliardu operací za vteřinu s 99,8 procentní přesností. Vytvořili nanopočítač, tvořený biomolekulami. Když současně pracuje miliarda počítačů, jsou schopny provádět miliardy operací."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Lidské klony                      

 ,,Přívrženci francouzského novináře, který přijal jméno Rael (údajný posel mimozemšťanů Elohimů) a jeho hnutí se nazývá raeliánské, chtějí klonovat člověka, protože podle nich na tom není nic špatného. My, lidé, jsme přece výsledkem genetických experimentů bohů - neznámých b ytostí z kosmu."

 ,,Tato napohled neškodná, i když extravagantní víra nabírá na zlověstnosti tím, že její vyznavači chtějí vzít věci do svých rukou a svými nekaždodenními myšlenkami obšťastnit lidstvo. Raeliáni chtějí podle svých "kosmických" předků klonovat člověka. K dispozici mají dvě výzkumné skupiny. Jedna z nich, nazvaná Clonaid, působí ve Spojených státech a její práci sleduje americký Úřad pro léky a potraviny, který už jednou zabránil raeliánům klonovat dítě, které zemřelo na srdeční chorobu. Hlavní genetička Clonaidu, doktorka Boissellierová, tvrdí, že nedělá nic proti božím přikázáním. Raeliáni nakonec člověka jistě vyklonují, protože existuje mnoho zemí, kde tato činnost není zakázána."

Byli to Elohimové

,,Odkud raeliáni zjistili, že lidé jsou produktem genetického inženýrství? Oni tvrdí, že jim to prozradili Elohimové, mimozemšťané, s kterými se kontaktoval jejich vůdce Rael. K dispozici však mají i mýty rozšířené ve všech kulturách. Kentaurové, kyklopové, sfingy, sirény - to nejsou, jak nás utvrzuje oficiální archeologie, výlučně výtvory lidské fantazie, nýbrž bytosti, které skutečně existovaly. Rael tvrdí, že lidská fantazie, aby něco stvořila, potřebuje popudy. Tím spíš, když vycházejí ještě z doby kamenné. Jak by pravěcí lidé mohli jen pomyslet na to, že existují takoví hybridi? Zcela určitě je viděli na vlastní oči."

,,Posvátné knihy a legendy téměř všech národů hovoří o zvláštních bytostech, které nejsou produktem evoluce. Můžeme se o nich dočíst v bibli, židovských, perských, arabských, indických, egyptských či tibetských svatých knihách. Dozvídáme se z nich, že na zemi kdysi žili Titáni či jiná napůl lidská, napůl zvířecí monstra. Většinou šlo o dvojpohlavní bytosti rozmnožující se jen v rámci svého druhu, ale pohlavně žijící, s kým se dalo. Vznikly jako genetické experimenty mimozemšťanů, mimozemských bytostí, jaksi mimovolně, jako vedlejší produkt při tvorbě člověka, tedy bytosti určené sloužit "bohům" (takové lidi označovaly sumerské texty jako adamu). Staré texty tvrdí i to, že experiment se nakonec vymkl bohům z kontroly."

Produkt genetického inženýrství? 

,,Je známo, že o hybridech, existujících v minulosti, psali dokonce věrohodní historici. Jejich kroniky jsou pro archeology základním zdrojem poznání o dávných dobách. Jedním z nich byl Maneton, žijící před tisíciletími, hlavní kněz a písař Egypta. Jako zasvěcený napsal kroniku Egypta, ve které vyjmenovává všechny bohy a později krále vládnoucí této zemi."

,,Podle Manetona bohové vládli 13 900 roků a faraoni (polobozi) dalších 11 000 roků. Bohové vytvořili mnoho hybridů a netvorů. Byli to lidé se dvěma hlavami, kozíma nohama, s rohy na hlavě, s koňskými kopyty. Vytvářeli lidi - koně, lidi - býky a mnoho jiných zvláštních bytostí, například chiméry, které měly hlavu hada, tělo lva, křídla orla a ocas štíra."

Symbole Centaurus Kentaur mit Standarte

,,O všech těchto monstrech psal i Eusebius, biskup v Caesarei, který byl raně křesťanským kronikářem (zemřel roku 339 n. l.): "Byly tam jiné potvory, ze kterých byla část stvořena sama a vybavená formami dávajícími život. A zplodili lidi s dvojitými křídly... jakož i jiné potvory s koňskými hlavami a lidskými těly, s rybími ocasy. K tomu drakům podobná monstra a mnoho bytostí různého druhu a různě zformované, jejichž obrazy přechovávali v chrámě Belosa."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Ze světa medicíny"

 Mléko jako prevence  

Norští vědci po šest let sledovali konzumaci mléka u padesáti tisíc žen. Na základě shromážděných informací vypracovali vědeckou studii, ze které vyplývá zajímavý závěr. Ženy, které vypily denně více než tři sklenky mléka, onemocněly rakovinou prsu pouze v polovičním počtu případů ve srovnání s dalšími ženami, které mléko vůbec nekonzumovaly.

Potraviny proti depresi

Sója, pšeničné klíčky, ořechy, ale i tvrdý sýr a játra mohou pomoci lidem, které ohrožuje deprese. Obsahují totiž aminokyselinu tryptofan, důležitou pro duševní rovnováhu. Na psychiatrické klinice v Oxfordu se uskutečnil pokus s desítkami žen, jež byly vyléčeny z těžké deprese. Střídavě dostávaly polévku s tryptofanem a bez něho. Plnohodnotná polévka jejich náladu nezměnila, ale polévka bez tryptofanu jejich sklon k depresi opět zesílila.

Přemíra cukru škodí mozku

Přišli na to badatelé z barcelonské univerzity. Vyvracejí zaběhnutý názor, že čím více cukru, tím lépe pro mozek. Zahraniční prameny zveřejnily výsledky jednoho průzkumu, podle něhož nadbytek cukru způsobuje odumírání nervových buněk, vyvolává epileptické záchvaty, později poruchy pohybu, rychlou demenci a nakonec smrt.

Choďte mezi lidi!

Podle australských vědců je společenský život lékem. Ten prospívá zdraví více než cvičení a dieta, navíc snižuje i riziko mrtvice či demence a údajně dokonce náchylnost k nachlazení.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Podle rozsáhlé studie kanadských vědců Hong Chen z organizace Public Health Ontario lze až devadesát procent případů demence spojit s bydlením či dlouhodobým pobytem u silnice s hustým a hlučným provozem. Jak se ukazuje, lze v případě osob žijících do padesáti metrů od rušných ulic, silnic, železničních tratí nebo průmyslových podniků vystopovat sedmi až jedenáctiprocentní souvislost výskytu demence s dopady nadměrného hluku. Rušné trasy a zóny přitom nesou riziko stresujících dopadů na životní prostředí, jež mohou vést ke vzniku demence. Vědecký tým jedenáct let sledoval všechny dospělé ve věku 20 až 85 let, kteří žijí v kanadské provincii Ontario. Celkem se jednalo o 6,6 milionu lidí. Vědci tak zaznamenali 243 611 případů demence a zjistili, že riziko této degenerativní mozkové choroby je nejvyšší v případě lidí, kteří žili nebo pracovali do padesáti metrů od hlučných komunikací i dalších zdrojů hluku. Vědci však nijak neupřesnili, zda příčinu vzniku demence vidí v neustálém a intenzivním hluku, v mikrootřesech způsobených dopravou, jemných částicích prachu či mikroskopických částečkách uvolněných z pneumatik, anebo v jiném znečištěném ovzduší. Badatelé připomněli, že bude ještě třeba další výzkum, aby zjistili tyto souvislosti, zejména o účincích různých aspektů dopravy, jako jsou znečištění ovzduší a hluk. V případě lidí žijících padesát až sto metrů od místa hluku je riziko demence stále ještě o čtyři procenta vyšší než činí průměr. Negativní dopad hlučné dopravy na mozek je však patrný ještě ve vzdálenosti sto až dvě stě metrů."

,,Růst populace a urbanizace za poslední půlstoletí způsobily, že mnoho lidí bydlí u tras se silným provozem. To ve svém výsledku znamená vážnou zátěž pro veřejné zdravotnictví. Je však třeba zdůraznit, že Ontario, kde výzkum probíhal, je sotva oblastí, která má nejhorší životní prostředí na světě. Pokud tedy vznik demence souvisí s hlukem a znečištěním, čelí dlouhá řada dalších míst rizikům ještě podstatně vyšším. Bydlení v blízkosti rušných dopravních tras budí obavy nejen ze znečištění ovzduší, ale také zvyšuje riziko infarktu, srdečních nemocí, rakoviny plic a dýchacích poruch."

SPIRIT

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC