Jdi na obsah Jdi na menu
 


ENERGIE barev v domácnosti - Jak na nás působí BARVY - ENERGIE květin a věcí v domácnosti

23. 5. 2018

QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ 

 

,,Energie barev v domácnosti"

,,NEBOJTE  SE  BAREV !"

Obrazek

 ,,Připadá vám, že je váš byt ponurý a šedivý, máte v něm stísněný pocit či občas melancholickou náladu ? Možná je to tím, že se trochu bojíte barev."

 ,,Oživte byt alespoň dvěma jasnými barvami a uvidíte, jak rychle se zbavíte depresí. Zvolit můžete různé kombinace, například červenou a žlutou, žlutou a zelenou, modrou a jasně bílou. Jde vždy o to, abyste podobných doplňků měli ve stejné barvě víc. Začít můžete třeba rychlovarnou konvicí v modré barvě, žlutou dečkou a svícnem, kde zkombinujete obě barvy na svíčkách. Budou-li modré či žluté i lustr, záclonka a váza, váš byt prokoukne a dostane novou tvář. Postupně můžete sladit i porcelánové nádobí, příbory a jiné dekorace."

 

http://www.topzine.cz/wp-content/uploads/2011/07/%C5%BElut%C3%A9_bytov%C3%A9_Dopl%C5%88ky.jpg

 

,,Velkou roli hrají v bytě i květiny, které by v něm měly mít vždy místo. Zelená barva je nejen dobrá pro oči, ale působí i velice pozitivně a energeticky."

 

,,Barvy jsou od toho, abychom si s nimi hráli a aby nám svým způsobem sloužily. Vybírejte je vždy podle toho, které vám dělají dobře a jsou vám příjemné. I když budete mít v místnosti drahý kousek, duše se oklamat nedá. A vy přece chcete, abyste se cítili ve svém bytě opravdu doma." 

Obrazek

 LOŽNICE – nedoporučují se jasné, syté barvy, zvláště červená a oranžová. Jejich silně aktivní energie může narušovat klid, potřebný ke spánku. Doporučují se, matné odstíny modré barvy, dále šedá, béžová a jiné neutrální barvy, které mají uklidňující účinky a podporují spánek.

OBÝVACÍ  POKOJ – doporučují se všechny barvy, které jsou uživatelům příjemné. Protože se v něm často zdržují lidé i ve větším počtu, což vytváří silně pozitívní energii, kterou

negativní síly zvenčí narušují jen dosti obtížně, nevyžaduje tato místnost žádnou zvláštní ochranu prostřednictvím barev.

Aby obývací stěna ladila s konferenčním stolkem.

 

 KUCHYNĚ - nedoporučují se opticky chladné barvy jako modrá a šedá, jež snižují chuť k jídlu. Příliš vhodné nejsou ani odstíny červené a oranžové, zbytečně v kuchyni zesilují energii ohně. Doporučuje se světlá, matná, teplá barva – perfektní je bílá barva – barva čistoty.

 

 PRACOVNA,  STUDOVNA – nedoporučují se syté odstíny barvy červené, oranžové a zlatožluté jež narušují soustředění a myšlenkovou činnost, potřebnou při jakékoli tvůrčí práci, studiu nebo četbě. Doporučují se – barvy matné a neutrální. Hlavně barva zelená, která je uklidňující pro oči, jež během práce studia vyžadují dostatek oddechu.

 

Designová stěna v pokojíčku

JÍDELNA,  JÍDELNÍ  KOUT – nedoporučují se barvy chladné a tmavé, zvláště pak černá, která podle přesvědčení jídlo spíše znechucuje. Doporučují se barvy světlé, syté. Teplé - lososová, broskvová, meruňková, které optimalizují chuť k jídlu a vytváří příjemnou pohodu.

jídelní sestavy,rohové lavice

 KOUPELNA – nedoporučuji se výrazně temné a chladné barevné odstíny, mimo jiné námořnická modř, lesní zeleň, ocelová šeď. Doporučují se světlé matné barvy, zvláště bílá, signalizující čistotu, také je vhodná mandarinková a žlutozelená barva.

https://www.aplomo-koupelny.cz/files/galleries/400x200_g1081-Adela-Capri.jpg

 

 oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 ,,Jak na nás působí barvy ?"

,,Barvy na nás působí různým způsobem – Růžová uklidní a uspává. Červená škodí lidem trpících na  onemocnění srdce. Bílá pomáhá navazovat lidem rozhovor. Zelena povzbuzuje chuť do práce. Modrá potlačuje nevolnost – v letadlech. Naopak Žlutá barva vyvolává nevolnost."

Obrazek

 

 

 ,,Barvy - jaké jsou vaše vlastnosti ?“

 

Obrazek

 Bílá - Tuto barvu mají rádi lidé otevření, upřímní a nekompromisní, kteří nic neodpustí sobě ani svému okolí.

 

Červená - Pokud dáváte přednost této barvě, býváte často impulzivní, dokonce až agresivní. Své názory prosazujete, i když nemáte pravdu. Nejbližším však dokážete projevit i něžnost a srdečnost.

 

Černá - Vyznavači této barvy se vyznačují citlivostí a tajnůstkařením. Baví je i filozofovaní, dokážou šikovně vycházet s lidmi, jsou to rození diplomati.

 

Fialová - Vaše osobnost je originální, jste samostatný člověk s nezávislými názory a máte zřejmě umělecké sklony. Na své okolí i na sebe máte někdy přehnaně vysoké nároky.

 

Hnědá - Prozrazuje, že jde o člověka důvěřivé, milé a klidné povahy. Nechybí mu lidskost a silně vyvinutý smysl pro spravedlnost, díky čemuž jej můžete jen těžko rozeznat a ocenit jeho kladné vlastnosti.

 

Modrá - Představuje opatrnost, rozvážnost, nečinnost a lhostejnost - takto by se stručně daly vyjádřit vaše vlastnosti. Váš vnitřní svět a život je komplikovaný, toužíte mít všeho hodně, ale neděláte nic, aby jste toho dosáhli.

 

Oranžová - Zajímá vás svět i lidé okolo. Máte zvědavou povahu, novátorské schopnosti a ctižádostivost. Při uskutečňování svých předsevzetí jste tvrdohlaví.

 

Růžová - Prozrazuje sentimentalitu a jemnost. Romantické city jsou pro vás přímo charakteristické. Váš smysl pro praktičnost života se přiklání k okrášlování sebe sama podle vlastních představ, což vám často způsobuje zklamání a problémy.

 

Zelená - Představuje kreativitu, citlivost a ochotu pomáhat jiným lidem prostřednictvím pochopení. Rozdáváte lásku, uzdravujete a motivujete je. Pozor ale, aby jste se příliš nevyčerpali.

 

Meruňková - Obnovuje, oživuje a jemně stimuluje a může rozpustit a odstranit emocionální blokády. Tento barevný odstín, který je nejblíže barvě pokožky, udržuje v proudu životní energii a zjemňuje pleť.

 

Žlutá - Je nejsvětlejší z pestrých barev, působí jasně, povzbudivě, zahřívá a rozveseluje. Je to symbol moudrosti, vysoké inteligence a myšlení. Svým pozitivním, magnetickým chvěním působí žlutá povzbudivě na nervy a ztělesňuje pocit svobodného, nezatíženého vývoje. Podporuje chápavost, schopnost kontaktu, zpracovávání zážitků a dojmů a oživuje myšlení. Působí pozitivně na paměť.

 

Zlatá - Dává pocit hojnosti, lesku a nadbytku. Je to barva správného, pravého středu, barva univerzální lásky a nejvyšších hodnot a zastupuje idealismus, velkorysost a šlechetnost. Zlatá dělá cokoliv hodnotné, drahocenné a žádoucí. Zlatá transformuje poznání v pochopení, pomáhá při zvládnutí duševních nejistot, podporuje ducha na cestě k univerzální moudrosti.

 

Tyrkys - Barva sebeznázornění, podporující sebevědomí a podněcující fantazii a spontánnost. Je to barva přátelských citů, sympatie a pospolitosti. Tyrkys může potlačit nesmělost, zdrženlivost a trému.

 

Indigo - Symbol mystických hranic a spirituálních sil. Zastupuje dokonalou neporušenost, skvělé zdraví, univerzální vědomí, vyrovnanost, důstojný klid, důvěru a mírumilovnost.

 

Šedá - Barva dokonalé neutrality, opatrnosti a ochoty ke kompromisům. Je schopná přizpůsobení, kombinovatelná a diskrétní. Je to barva potlačování, omezování, nejistoty a strachu ze života. Šedá leží v husté mlze, loupí rozhled a skrývá cíl.

Obrazek

 ,,Nezapomínejte - barvy ovlivňují zdravotní stav člověka a  mohou tak svým působením uzdravovat a to tím, že na každého z nás působí různé vibrace barev."     Ludmilka

bambule6

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

,,Energie květin a věcí"

,,Které věci musíte ze svého domova ihned odstranit a které si ponechat."

Četba zajímavého článku z webových stránek astroplus.cz 

Zadejte do vyhledávače:

https://www.youtube.com/watch?v=xwUUbKwlNtE 

Azalka v květináči | Harasim.info

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo