Jdi na obsah Jdi na menu
 


NAPOLEON se předpovědi smál - Osud slečny LENORMAND

18. 8. 2015

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

laugh  Napoleon se předpovědi smál!  laugh

Bonaparte Napoleon | Citáty | CyberServer

,,Kartářka Mademoiselle Lenormand byla mezi zasvěcenými astrology a mystiky uznávanou a známou jasnovidkou. Svého věhlasu dosáhla především díky umění vykládat karty, jejichž systém zdokonalila a dodnes nesou její jméno. Ale to asi není nic nového pro ty, kteří se s vykládacími kartami už setkali…"

,,Mademoiselle Lenormand, vlastním jménem Marie-Adélaide Lenormand, jako malou otec poslal na výchovu do ženského kláštera a už tam předpověděla odchod matky představené do jiného kláštera, což bylo nemyslitelné. O své vizi pověděla ještě předtím, než situace nastala. Pro řádové sestry to bylo nečekané překvapení, když se věštba naplnila."

,,Později se rodina přestěhovala do Paříže a tady se Marie-Adélaide zasvětila do rituálů a tajů vykládání karet. Společně s další jasnovidnou ženou a svým přítelem otevřeli salon pro pařížskou smetánku, kde vykládali karty, vypracovávali astrologické rozbory a předpovídali budoucnost klientům, kteří sem brzo přicházeli ze všech koutů Francie."

,,A co vlastně tuto ženu proslavilo? V roce 1793 přišli do salonu Mademoiselle Lenormand tři muži, kteří měli později sehrát důležitou roli ve francouzské historii: Marat, St. Just a Robespierre. Věštkyně jim všem předpověděla tragickou smrt. Dodala, že jeden z nich bude mít pompézní pohřeb čestného občana, ale další dva budou vystaveni pohrdání a výsměchu rozhněvaného davu. Jak předpověděla, tak se také stalo."

,,Věštkyně se po čase začala pohybovat v bohatých kruzích pařížské společnosti. V jednom z těchto „chic“ salonů se seznámila s Joséphine Beauharnais, manželkou Napoleona Bonaparte. Brzy po jejich prvním setkání se Mademoiselle Lenormand stala pravidelnou rádkyní budoucí císařovny. Předpověděla jí, že jednoho dne bude Joséphine se svým manželem Napoleonem muset opustit francouzský trůn. Říká se, že když to Napoleon slyšel, rozesmál se. Jenže, kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe... Historie potvrdila slova Mademoiselle Lenormand. Od té doby její sláva vzrostla a dodnes je nedílnou součástí francouzské historie."

blush  Osud slečny Lenormand  blush

,,Vykládací karty Lenormand jsou přehledné, krásné a něžné - jako jejich autorka. Slečna Marie Anne Adelaide Lenormand (1772-1843) patřila k nejpůvabnějším francouzským jasnovidkám na přelomu 18. a 19. století v Paříži. V době Napoleonských válek byla věšteckou celebritou. Její služby vyhledávali car Alexandr, císařovna Josefína, Jean Paul Marat, Maxmilián Robespierre a další. Činnosti kartářky a vědmy se věnovala 40 let! Věštit začala v sedmi letech - jeptiškám v klášteře. Předpověděla, koho jmenují na místo nové abatyše. Ve čtrnácti pak začala používat karty. Její výklady byly přesné, dívka se rychle stala slavnou. Po smrti otce se s matkou odstěhovaly do Paříže. Působil zde např. slavný mág Cagliostro, nesmrtelný hrabě ze Saint-Germain nebo psychoterapeut Franz Mesmer. Slečna Lenormand získala vzdělání ve výkladu karet, v astrologii a dalších ezoterických naukách a neměla nouzi o bohaté a urozené ctitele."

,,Otevřela si vlastní věštecký salon, oficiálně nazvaný „Pracovna veřejné písařky.“ Brzy k ní mířily významné osobnosti Paříže - revolucionářská smetánka, bankéři, šlechtici, herci, malíři a také jejich manželky a milenky. K výkladu z karet používala kromě svého nadání i další arzenál: vybrané chování, svádění mužů a slabosti svých klientů. Znala mnoho technik věštění a vymýšlela nové. Studovala tarot, knihy o magii, četla z kávové sedliny, rtuti, z rozbitých zrcadel, popela i z krystalů kamene. V předpokoji čekali klienti a za předpokojem seděla pomocná „písařka“ slečny Lenormand. Sledovala a poslouchala dění v čekárně přes obrovské průhledné zrcadlo. Pro klienty zrcadlo, pro pozorovatele sklo! Zjištěné detaily zužitkovala při výkladu její velitelka. Ta seděla v další místnosti za kulatým stolkem. Nepřijímala pouze honoraci, věštila i sluhům, řemeslníkům, tanečnicím a kurtizánám za drobný peníz. A oni jí leccos řekli o svých pánech. Slečna Lenormand měla brzy stejně kvalitní špionážní síť jako ministr pařížské policie Joseph Fouché! A ti dva spojili síly. Marie-Anne získala policejní ochranu na své „písařské podnikání“ a policie cenné informace. Kartářka a ministr policie byli nejlépe informovanými osobami v celé Paříži!"

,,V jedné knize popisuje slečna Lenormand pikantní detaily o vlivných mužích, kteří v té době terorizovali Paříž. Věděla příliš mnoho! Když ji navštívil obávaný Robespierre, svěřila se: „Pokládá se za seslaného z nebe, aby napravil společnost. Když se dotýkal karet, zavíral oči, a když pak spatřil pikovou devítku, zachvěl se… Otřáslo to i se mnou. Ten člověk je zrůda. Hned mě napadlo, že se stanu jednou z jeho obětí.“ Věštkyně se nemýlila. Na Robespierrův příkaz se ocitla na pár dní ve vězení. Jejími klienty byli též Napoleon Bonaparte a jeho žena Josefína. Císařovna byla kartářkou posedlá. Napoleon měl z toho legraci, ale nakonec schopnosti slečny Lenormand ocenil. Ostatně ta věděla své dávno: „Císař si z věšteckého umění legraci nedělá. Naopak. Je vzdělán v astrologii, sám ji provozuje.“

 

,,Mnoho klientů krásné kartářky tehdy převrátilo kabáty. Věštecké umění bylo rizikové, uvěznit ji jednou nechal i sám Napoleon. Ne za předpověď o krachu jeho manželství, ale aby neovlivňovala císařovnu do konce jejich rozvodu! Zadržována a vězněna byla také na svých cestách Evropou. I tak ji všude zdravili jako největší věštkyni všech dob, byla oblíbená pro svou vlídnost a kouzlo osobnosti. Ke stáru pověsila věštecké řemeslo na hřebík. Zesnula v klidu ve věku 71 let. Nechala po sobě patnáct knih a pozoruhodně přesné karty, které sama navrhla. A v neposlední řadě také majetek v hodnotě milionu franků…"

Spirit

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář