Jdi na obsah Jdi na menu
 


KNIHA - Malování na kameny, Kameny - Kamínek pro ženy

29. 12. 2006

KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK  

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 ,,Kameny“

Obrazek

Obrazek

,,Drahé kameny jsou úžasná stvoření. Jsou to nositelé světla. Jejich čisté barvy v sobě obsahují vesmírnou energii ale také ochranné a posilující vibrace země. A pokud je budeme nosit při sobě, mohou je zprostředkovat i nám. Když si budete kámen pro sebe vybírat, měli byste znát něco o jejich barvách. Protože právě podle barvy byste se mohli rozhodnout."

Obrazek

,,Červený kámen v sobě skrývá pohyb, životní sílu a energii. Červená oživuje a dává činorodost a odvahu. Oranžový udržuje v pohybu životní energie a může odstranit vaše emoční bloky. Žlutý kámen vám přinese veselé uvolnění. Podpoří ochotu navazovat kontakty a poučit se ze zkušeností. Zlatá daruje pocit bohatství a tepla. Pomáhá řešit psychické problémy. Zelená barva umí léčit, obnovovat a dá pocit vyrovnanosti. Pod vlivem zeleného kamene se můžeme zotavit a regenerovat síly. Růžový kámen vám pomůže k mírnosti, něze a vyšším citům v lásce. Budete přístupnější kráse a harmonii. Světle modrý kámen vyjasňuje a rozšiřuje ducha. Dá nám pocit svobody a inspiraci, která pochází z nitra. Tmavě modrá je barvou spolehlivosti a hloubky. Vnáší do duše klid a schopnost soustředit se na podstatné a hluboké poznání. Fialová barva kamene znamená hlubokou přeměnu. Bolestné zkušenosti může měnit v energii, duševního růstu. Posiluje v nás idealismus a schopnost zážitku vnitřní jednoty se životem."

 Obrazek,,Bezbarvý bílý kámen symbolizuje čistotu a nejvyšší dokonalost. Černá pomáhá neztratit sebe sama v neklidu světa a hnědá nám zase dává pocit zakořenění a vytrvalosti v životě. Důležitá je vedle barvy také propustnost světla v kamenech. Neprůhledné kameny zhušťují a zhmotňují vibrace svých vlastností a tak se nám stávají srozumitelnými. Průsvitné kameny zase účinkují hlavně v oblasti pocitů. A ty průhledné nás spojují s nejvyššími vibracemi svých vlastností a tak zušlechťují naší celou bytost."

,,Pokud kameny nosíme nebo přikládáme na tělo, dochází tak k zlepšení a zušlechtění našich vlastních vibrací a ty nás vedou k životu v souladu nás samotných se sebou.“     Ludmilka

 kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


,,Kamínek pro ženy"

Obrazek

,,Karneol"

,,Typický ženský kamínek existuje a je jim KARNEOL. Mineralogicky jde o odrůdu CHALCEDONU. Název pochází z latinského carneus - masový. Kámen má totož ,,masovou", někdy hnědočervenou až oranžovou barvu.  V křesťanské mytologii patřil apoštolu Bartolomějovi, z planet bývá přiřazen k Jupiteru. Podle arabské tradice prohlásil KARNEOL za léčivý i Mohamed. v Orientu je dodnes velmi populární a v Tibetu tvoří spolu s tyrkysem národní kameny. KARNEOL symbolizuje teplou životní energii Země. Jeho elektromagnetické vlastnosti posilují pocit vyrovnanosti a sounáležitosti s okolím. Pomáhá nám splnit naší úlohu na Zemi. Vhodný je pro všechny lidi, kteří mají potíže se soustředěním. Kámen se také, díky jeho barvě, často spojuje i s krví. Je ale fakt, že KARNEOL pomáhá při poruchách spojených s krvetvorbou, silným krvácením, zlepšuje pružnost cév a ulehčuje regeneraci pohybového aparátu. Vhodný je především v létě. Zabraňuje prý nadměrnému opálení a léčí i následky nadměrného opalování."

Obrazek,,Tento kámen má svou úlohu při léčení sexuálních poruch hlavně u žen. Tibetská tradice říká, že žena by nikdy neměla vyjít na ulici bez KARNEOLU. KARNEOL by měly především nosit těhotné ženy a měly by ho mít i při porodu. Údajně ulehčuje porod a mírní bolesti."     Ludmilka

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´