Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemství stále nerozluštěno

7. 9. 2011

TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

,,Tajemství stále nerozluštěno"

2_pernstejn1.jpg

Hrad  PERNŠTEJN

 ,,Tři zajímavá místa v České republice spojují podivné záhadné kameny, které stále jitří smysly záhadologů a příznivců všeho záhadného kolem nás. Nejzajímavější je ,,kámen smrti" z hradu Pernštejna. Pernštejnové se v 15.století věnovali hledání kamene mudrců a alchymii. Však také dodnes naleznete v hradních interiérech alchymistické symboly, astrologická znamení a magické značky. ,,Kámen smrti" byl zazděn ve výklenku a podle pověsti byl chráněn kletbou, která usmrtí každého, kdo se ho dotkne. Není to jen pohádka, několik případů úmrtí je doložených. Říkalo se, že Pernštejnové do výklenku uložili tajné alchymistické spisy či poklad. Když ve 20.století kámen odstranili během hradních oprav, nenalezlo se nic. Kámen s tajemnými symboly zřejmě souvisí s pravou duchovní alchymií."

loket1_denik_clanek_solo.jpg

Hrad  LOKET

,,Druhý kámen se nedochoval v původním stavu. V 19.století jeho části ozdobily různé muzejní sbírky. Podle pověsti spadl přímo z nebes na nádvoří hradu v Lokti. Stokilogramový kousek  měl černostříbrnou barvu, byl lesklý a při poklepu zvonil. Během třicetileté války byl uschován v hradní studni, jelikož o něj projevili zájem Švédové. Obdrželi totiž zajímavé instrukce, ostatně tehdejší královna Kristina byla z rodu zasvěcenců. Vzácné poklady měly být ukradeny a přivezeny do Švédska, některé tam zůstaly. Proč asi ?"

27.jpg

,,Dnes víme, že tím kamenem byl nejstarší známý meteorit na světě. Na nádvoří hradu dopadl v srpnu roku 1422. Vážil 107 kg. V devatenáctém století byl rozdělen na několik nestejnoměrných částí. Největší část je nyní v muzeu ve Vídni, další v Národním muzeu v Praze a jiné v depozitáři sokolovského muzea. Ve vitríně Hejtmanského domu na hradě Lokti uvidíme vystavenou jeho kopii."

000000.jpg

,,Posouváme se na sever, do obce Skůry do Velvar. Ve hřbitovní zdi je zajímavý kamenný kvádr z pískovce. Podle některých badatelů se jedná o obětní oltář, který původně ležel severně od obce. I když jsou na něm vytesány dva kříže, jedná se zřejmě o pohanský artefakt, kříže byly doplněny dodatečně. Tím se ale oslabil magický vliv kamene, neboť tyto symboly plní funkci tvárové rušičky. Když ještě kámen ležel mimo obec, vydávali se za ním citliví jedinci, aby z něj načerpali energii. Místo toho se vraceli vyčerpáni a oslabeni. Na takové kameny je proto vždycky lepší raději nesahat !"

Zdroj - Spirit

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000