Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohádka - TŘI PRINCEZNY TANEČNICE - rady pomůžou i Vám

31. 1. 2017

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Pohádka, která poskytne DOBRÉ RADY!"

wink TŘI PRINCEZNY TANEČNICE wink

Děj pohádky TŘI PRINCEZNY TANEČNICE

,,Michal pracuje u statkáře, který ho ale nemá rád. Proto se rozhodl odejít. Při jeho odchodu se mu zjevila babička, která mladíkovi poradila, aby se nedíval lhostejně na to, když někdo trpí. Michal odešel do služby k vévodovi. Začal pracovat u zahradníka, kam si jednoho dne přišla princezna Jana pro rozmarýn. Michalovi se princezna ihned zalíbila, čehož si všiml i zahradník. Zahradník pověděl Michalovi o tom, co se děje na zámku."

,,Kdysi totiž vládl vévoda Rozmarián, který ale místo panování celé noci tančil a nic ho nezajímalo. V zemi se rozmohla nemoc a mnoho lidí zemřelo. Vlády se proto chopil Rozmariánův bratr. Rozmarián ale slíbil, že se pomstí na bratrových dcerách. A skutečně každé ráno měly princezny prodřené střevíce a nikdo nevěděl proč."

Zahradník řekl Michalovi o příběhu minulého vévody

Zahradník řekl Michalovi o příběhu minulého vévody

,,Michal nesl princeznám květiny. Princezna Dana a Hana byly ale zlé a Michalovi se vysmívaly. Smály se také své sestře Janě, které navíc shodily rozmarýn na zem. Michal ho vzal a znovu ho zasadil. Rozmarýn mu za to vykouzlil větvičku, která mu splní přání. Michal si přál být neviditelný a díky tomu zjistil, co princezny každý večer dělají. Každý večer se probudí a jdou do podzemního království, kde tancují až do vyčerpání."

,,Michal se rozhodl, že princezny pohlídá. Princezny Hana a Dana se ho však chtějí zbavit a chtějí mu dát napít vína a utancovat k smrti. Michal se tedy znovu dostává do podzemní říše, kde mu Rozmarián nabídl víno. Jana ho ale varovala a tím byla kletba zrušena. Všichni tanečníci se proměnili do svých podob a Rozmarián zmizel. Vévoda dodržel své slovo a dal Michalovi ruku své dcery Jany. Nabídl mu i vládu, což ale Michal odmítl." ,,Každý se má držet toho, co umí nejlépe!"

Babička dala Michalovi dobrou radu

Babička řekla Michalovi:

,,Dám ti na cestu jednu DOBROU RADU!" ,,NIKDY SE NEDÍVEJ LHOSTEJNĚ, KDYŽ NĚKDO TRPÍ - ČLOVĚK, ZVÍŘE NEBO ROSTLINA. I KDYBYS ZBITÉHO TŘEBA JENOM POHLADIL, VRÁTÍ SE TI TO V DOBRÉM ZPÁTKY."

,,Pamatuj si!" ,,ŽE KAŽDÁ KVĚTINA JE NEJKRÁSNĚJŠÍ 

PO RÁNU !"

,,S PÁNY ČLOVĚK NIKDY NEVÍ !"

Michal: ,,Vidím, co vy nevidíte a nevidím, co bych vidět měl!"

,,NO TAK, JESTLI TEN BOJ VZDÁVÁŠ PŘEDEM, BUDE LEPŠÍ KDYŽ SE DO NĚJ VŮBEC NEBUDEŠ POUŠTĚT, VÍŠ !"

,,Sedět, čučet a litovat se! Pamatuj si!" ,,ČLOVĚK SI MUSÍ VĚŘIT, KDYŽ CHCE NĚCO DOKÁZAT !"

Michal: ,,Už vím jak to je, ale NESMÍM TO PROZRADIT, SLÍBIL JSEM TO! Bojím se!"

,,I KDYŽ MÁŠ STRACH, NESMÍŠ USTOUPIT!"

,,Vzpomínáš na radu?" ,,NIKDY SE NEDÍVEJ LHOSTEJNĚ, KDYŽ NĚKDO TRPÍ!"

,,Princezna Jana trpí a druhé dvě taky, i když si to nechtějí přiznat ..."

,,I KDYBYS ZBITÉHO TŘEBA JENOM POHLADIL, VRÁTÍ SE TI TO V DOBRÉM ZPÁTKY. Ale nesmíš s tím předem počítat, protože pak už by to byla získuchtivost a ne dobrý skutek."

,,KAŽDÝ AŤ DĚLÁ TO, CO UMÍ !"

,,PŘEJU TI HODNĚ ŠTĚSTÍ !"

 

Pohádku zadejte do vyhledávače:

https://www.youtube.com/watch?v=-9sSFZopYuM

,,DOBRÉ RADY SI VEZMĚTE K SRDCI!"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO