Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grepový SALÁT - Dušené ZELÍ s paprikami - FAZOLKY na smetaně - FILÉ v těstíčku - Fofr LÍVANCE

7. 1. 2007

 """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Obrazek

Vaření je prostě kouzlení.

Grepový salát

 Ingredience: 4 grepy, 1 lžíce rozinek, koňak nebo rum, med

Postup přípravy: Rozinky zalijeme koňakem nebo rumem a osladíme medem podle chuti. Oloupané grepy nakrájíme na kolečka a zalijeme je rozinkovou směsí.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Jednoduše, navařte si dobrůtky!"

  Dušené zelí s paprikami

Výsledek obrázku pro dušené zelí s paprikami

 Ingredience: 500 g bílého zelí, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 1-2 lžičky kari koření, 200 ml zeleninového vývaru, 2 lžičky cukru, 1-2 lžíce vinného octa, 1 lžička zázvoru

Postup přípravy: Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme zelí, papriku a nadrobno nasekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání 5 minut dusíme. Vývar ochutíme vinným octerm, cukrem, kari a zázvorem. Přidáme k zelí a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni ještě asi 15 minut. Podáváme k pečenému nebo dušenému hovězímu masu, kachním prsíčkům, vepřovým kotletám nebo mletému masu. Počet porcí: 4  

Fazolky na smetaně

Ingredience: sklenice sterilovaných fazolek, sůl, 3 lžíce másla, 3 lžičky polohrubé mouky, středně velká cibule, šálek kysané smetany, 1/2 lžičky mleté papriky

   Postup přípravy:  Fazolky vložíme do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme s hovězím masem a vařenými brambory. 

Filé v těstíčku

Ingredience: 6 kostek rybího filé, sůl, citrónová šťáva, grilovací koření

Těstíčko: 5 lžic hladké mouky, 3 lžíce solamylu, 1 vrchovatá lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 2 vejce, pivo, tuk na smažení

Postup přípravy: Filé osolíme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na těstíčko smícháme mouku, sůl, koření, solamyl, hořčici, sojovou omáčku. Do toho přidáme vejce a tolik piva, aby vzniklo zahoustlé těstíčko. V těstíčku namáčíme porce filé a smažíme na pánvi z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Zdobíme plátky citrónu případně tatarskou omáčkou. 4 porce.

Fofr lívance

Ingredience: 0,3 l mléka, 0,3 l hladké mouky, 0,3 l hrubě strouhaných jablek, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, marmeláda a šlehačka

Postup přípravy: Vše smícháme a smažíme malé lívanečky. Mažeme marmeládou a zdobíme šlehačkou.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""