Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bretaňské FAZOLE - BUCHTA Majka - Cibulová POLÉVKA se sýrem

7. 1. 2007

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole - fotografie 4 - TopRecepty.cz

Foto - toprecepty.cz

Igredience : 200 g fazolí, 25 g sádla, 1 cibule, 15 g hladké mouky, 1/4 kostky masoxu, 1 stroužku česneku, pepř, sůl, 1,5 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2,5 lžic kečupu), zelená petrželka

Postup přípravy : Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem. Můžeme přidat i opečené uzené maso nebo uzeninu (ježka).

 

Buchta Majka

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Foto - vareni.cz

Ingredience : 5 vajec, hrnek krupicového cukru, 3 nastrouhaná jablka, hrnek strouhaných vlašských ořechů, 1 dcl oleje, skořice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, poleva

Postup přípravy : Vejce s cukrem našleháme do husta, přidáme nastrouhaná jablka, nastrouhané ořechy, olej, trochu skořice, můžeme přidat kakao, kandované ovoce - dle chuti, dále přidáme mouku s práškem do pečiva. Upečeme a polijeme polevou.

 Cibulová polévka se sýrem

 

Ingredience : 200 g cibule, 120 g tvrdého sýra, 40 g másla, 2 lžíce hrubé mouky, 1 vejce, česnek, Kari, petrželka, sůl

Postup přípravy : Na rozehřátém másle zpěníme mouku, sejmeme z plotny, přidáme vejce, polovinu jemně nastrouhaného sýra a za stálého míchání zvolna zahříváme, až se vejce srazí. Směs zalijeme 1,5 l horké vody, přivedeme k varu, přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka a vaříme 10 minut. Potom polévku okořeníme vegetou a utřeným česnekem, osolíme, necháme přejít varem. Na talířích sypeme sýrem, petrželkou, osmaženou cibulkou.

 wink ,,DOBROU CHUŤ!!!" laugh

  WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW