Jdi na obsah Jdi na menu
 


O stromech

18. 1. 2007

QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ

 

,,Kdysi jeden moudrý pán prohlásil,

 

že v oblacích na obloze

 

je skryta polovina krásy světa.

 

Krása světa je také skryta

 

i v korunách starých stromů.“

 

,,O stromech“

 

Obrazek

,,Od nepaměti si lidé stromů vážili a okolí svých obydlí si s nimi zkrášlovali. Při narození dítěte otec vždy vysadil strom. Stromy ovocné, ale i modříny, jasany, lípy a javory kleny. Již tehdy člověk zjistil, že strom na něj blahodárně působí nejen po stránce krásna, ale že stromy vyzařují určitou sílu a mají vliv na zdraví člověka."

 

,,Zastav proto své unavené kroky u stromových velikánů v tomto uspěchaném civilizačním světě a najdi v sobě chvíli klidu, kdy obejmeš jejich kmeny, abys z nich načerpal sílu pro svůj další život. Věř, že i stromy mají svou duši. Jsou totiž našimi svědky dávných minulostí, ale i svědky časů přítomných.“

 

Obrazek

,,Tam, kde žili lidé a stávala jejich obydlí, se potkáváš s ovocnými stromy třešní a jabloní, vzácně hrušní. Jsou přestárlé, neošetřované a zplaněly. Jsou ale stále krásné a mnohé při životě udržuje duše člověka, který je kdysi dávno vysadil. Zaslouží si náš obdiv. Chcete-li zažít opravdový malý zázrak, neváhejte a vydejte se tam - kde dnes již pomalu stoleté stromy třešní rozkvetou a svou bílou nádherou zaplní celé úbočí jižních svahů některých vrchů."

Obrazek

,,Těch míst, kde stojí pamětníci dávných časů

je daleko více. Zamilujte si stromy a chraňte je.

Věřte, že i strom má duši jako člověk.“    

Ludmilka

 

 

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ