Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mayská PROROCTVÍ a KRUHY v obilí - Tajemný NÁROD - PYRAMIDY v Číně - Tajemný CHRÁM Slunce

1. 5. 2011

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

MAYSKÁ PROROCTVÍ a KRUHY v obilí

,,Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předána z hlubin času. Národ, jehož proroctví se začínají obdivuhodně naplňovat. Mayové. Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí závoj tajemna. Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit."

Download - Mayan calendar — Stock Illustration

,,Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých pět tisíc sto dvacet pět let končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost opět nastala dvacátého prvního prosince roku dva tisíce dvanáct. Někteří se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. Co je na tom pravdy?"


,,Na jihu Anglie dochází už několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je fascinující a znepokojující zároveň. Je známý jako kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal ještě záhadnějším - v polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že by spolu mayská proroctví a kruhy v obilí mohly nějakým způsobem souviset?"

,,Určitě je to možné, ale musíme ještě rozluštit, jak spolu souvisí, jaký dávají smysl. A co nám chtěji říct nebo vyjevit!"

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Tajemný NÁROD

O Lemurianech hovořili Edgar Cayce, madam Blavatská nebo britský zoolog P. L. Slater. Všichni měli na mysli mystický národ Lemurianů a říká se, že Lemurie tu byla ještě dávno před Atlantidou. Okultisté dokonce tvrdí, že tito prazvláštní lidé žijí dodnes. Jaká je ale pravda?

Zvláštní rasa

Měli by být velmi vysokého vzrůstu, kolem 4,5 metru, vejcorodí, se čtyřmi pažemi, očima daleko od sebe, někteří se třetím okem vzadu na hlavě a snědé pleti. Typické jsou pro ně ploché tváře bez čela, s vystouplými čelistmi, celkově se podobají opicím. Těžko si někoho takového při tomto popisu představit. Okultisté ale trvají na svém. Těmto tvorům se připisují i prazvláštní schopnosti. Nedomlouvali se mluveným slovem, ale telepaticky. Díky těmto schopnostem dokázali i prakticky nemožné. Hýbali předměty na dálku, splývali s okolím či se stávali neviditelnými. Díky tomu se je nedaří nalézt, přestože prý žijí dodnes.

Kde se Lemurie nacházela a jakou měla rozlohu, je dodnes předmětem dohadů. Má se ale za to, že se mohla rozkládat někde mezi Madagaskarem a Srí Lankou. Někteří badatelé jsou toho názoru, že její součástí mohla být i souostroví v Tichomoří. Sochy, které jsou též dodnes velkou neznámou, by mohly být dílem Lemurianů. Tato civilizace je ale mnohem starší. Jenže, jisté souvislosti tu jsou. Sochy zobrazují lidi hodně nadprůměrného vzrůstu. Navíc písmo nalezené na sochách nebylo dosud rozluštěno. Velmi podobné písmo bylo kdysi objeveno i v Indii. Čili, další velký otazník. Dokud se ono písmo nepodaří rozluštit, nelze vyvrátit ani potvrdit vůbec nic. O Lemurii se vypráví jen v bájích, ale měla to být nádherná a úrodná země. Lidé zde žili v absolutní harmonii a souladu a rozhodně jim byly cizí jakékoli negativní emoce.

Lemuriané a byliny

Bájný kontinent, díky své poloze, měl výjimečné prostředí pro pěstování všeho možného. Proto se Lemuriané měli věnovat pěstování a šlechtění rozličných bylin, které používali k léčení a vytváření duševní rovnováhy. Jejich znalosti v tomto směru měly být na té nejvyšší úrovni a díky tomu byli takoví, jak se o nich vypráví. Neznali jen dokonale veškeré rostlinstvo, ale také lidskou psychiku. Vše dokázali perfektně skloubit a využít k tomu nejlepšímu prospěchu. Zároveň se měli skvěle vyznat i v minerálech a dost často je používali. Vše, co mohla příroda poskytnout, brali jako obrovský dar a také se k ní tak chovali. Jednoduše, byl to ten nejdokonalejší pranárod na této planetě. Zánik této civilizace má mít na svědomí oddělování pevnin, z nichž některé byly zatopeny vodou.

Jen legenda?

Domorodí obyvatelé tichomořských ostrovů mají spousty legend o ztracených kontinentech. Havajci si například vyprávějí, že žili kdysi na obrovském kontinentu, jehož součástí byl i Nový Zéland. Bájná Atlantida již také není tak úplně bájná, ale zřejmě opravdu existovala. Objevení podobného kontinentu by znamenalo zcela jistě jediné - že tu byly vyspělé civilizace dávno před tím, než se začali vyvíjet první lidé. Možná se jednou dovíme pravdu. Třeba nám svůj původ osvětlí současní Lemuriané, kteří prý žijí kdesi v Severní Americe. Nikdo však neví, kde přesně. Nejenže dokáží být neviditelní, ale místo, kde přebývají, chrání bariéra, kterou nelze spatřit. Jsou dokonale izolováni před okolním světem. Zřejmě mají důvod se takto skrývat. Není ani divu, pokud je pravda o tom, jak kdysi žili, nebo stále žijí.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Přesto, že existence čínských pyramid je již faktem, se svět těmto zázrakům přírody spíše vyhýbá, ale proč? Jen proto, že je Čína komunistickým státem? Odhalení těchto záhad by mohlo objasnit například Atlantidu a podobně, protože to byla právě Čína, která v minulosti udivovala kulturní a technickou vyspělostí.


Jak je vůbec možné neobjevit pyramidu?
Byl to válečný letec, kdo jako první upozornil na existenci obrovské pyramidy nedaleko Xiamu. Jeho připomínka byla téměř zapomenuta, ovšem pilot pořídil i snímky a tím světu částečně otevřel oči.
I přesto se ale dlouhá léta o pyramidách nemluvilo, bylo to zřejmě díky revoluci a novému režimu. Když se vědci ptali čínských archeologů jak je to možné, archeologové prostě odvětili, že nejsou peníze a že se tento objekt nechá pro budoucí generace.


Chcete tomu věřit?
Můžete a nemusíte… Existence pyramidy je dokázána, jenže proč k pyramidě nikdo nesmí? Proč úřady tolik trvají na tom, že k ní nikoho nepustí? A jak vlastně víme, jak byla pyramida vysoká? Vždyť jediná fotografie neukazuje na nic jiného než pyramidu, kterou nelze s ničím porovnat. I výpověď pilota, který ji viděl, není nic moc. Pilot tvrdí, že viděl nejdříve horu, hned poté pyramidu, která byla naprosto a čistě bílá. Špička pyramidy byla z materiálu, který vypadal jako drahokam. Tento pilot pořídil i onu fotografii, ovšem na fotce je pyramida poznamenaná přírodou. Najdeme na ní stopy po lijácích a erozi, těžko věřit, že to někomu připomínalo drahokam.


A co na to pověsti?
Teorii či výpověď pilota podporuje spousta tajuplných legend a pověstí, podle některých z nich se někde v pustině nachází obrovský maják a na jeho vrcholku svítí jako drahokam zelené světlo. Toto světlo má dávat lidem naději. Další legenda mluví o národu, který byl naprosto zničený přírodní katastrofou, a tak se rozhodl ukrýt do země, pyramida by mohla být součástí podzemních systémů.

 

Bílá pyramida, postavili ji mimozemšťané?
Bílá pyramida je vysoká něco přes neskutečných tři sta metrů. Má tvar typické stupňovité pyramidy, ovšem je dvakrát vyšší než dosud největší pyramida, Cheopsova. Svoji strukturou se podobá spíše pyramidám z Mayské kultury, otázkou je, jak se sem tyto techniky mohly dostat? Nemohly. Podle australských badatelů tvoří jádro pyramidy skutečná hora, nikoliv lidskou rukou opracovaný kámen. Ač chceme nebo ne, musíme zmínit i možnost mimozemské civilizace, a to především s ohledem na výpověď pilota. Pilot popsal krásný geometrický jehlan, který měl strany jakoby z kovu a nahoře zářil materiál podobný drahokamu. Pilot také řekl, že pyramida vypadala jako nová a ne jako něco, co by mělo stát na jednom místě tisíce let, pyramida nebyla porostlá stromy ani jinou vegetací. Vysvětlení se nám nabízí v prastarých egyptských knihách. V nich staří Egypťané ukazují, jak bůh Ra cestuje světem ve světlé pyramidě a na jejím vrcholku září diamant. Toto vysvětlení nepatří mezi ty nejoblíbenější, ale měli bychom jej také zmínit.


Až v roce 2050?!
V roce 2005 Čína přiznala pyramidy a pustila k pyramidám dvě expedice. První tvořili výhradně Číňané a druhou vědci celého světa, ovšem platilo jedno pravidlo, mohou se podívat kolem pyramidy, ale v žádném případě ji nesmí otevřít. Po ukončení expedice byl prostor znovu uzavřen a čeká na nové bádání, ovšem až do roku 2050, kdy budou mít k pyramidě přístup noví vědci… Škoda. Zdá se, že svět zbytečně přichází o úžasný úkaz, který se nikde jinde na celé širé zemi nevidí…

SPIRIT

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

K čemu sloužil tajemný chrám Slunce?

Prehistorická svatyně Beglik Taš

Primorsko: Beglik Taš, trácka svätyňa, 6.8.2019

FOTO - kamim.sk

Donedávna se o něm vůbec nevědělo, dnes patří mezi nejzajímavější místa v Bulharsku. Sluneční chrám Beglik Taš. Naprosto ojedinělá megalitická svatyně zatím nabízí víc otázek než odpovědí. Není se také čemu divit. Archeologové ji začali zkoumat teprve až v roce 2003.
Přísně tajné!
Shodou okolností byl totiž šestihektarový areál prehistorické svatyně zahrnut do veřejnosti nepřístupného prostoru, který sloužil výhradně pro potřeby prvního tajemníka ÚV Komunistické strany Bulharska a později hlavy tohoto státu Todora Živkova (1911-1998). Po pádu komunistické moci a po zpřístupnění jeho vily Perly na břehu Černého moře nebyl už důvod nadále skrývat toto nádherné místo, asi čtyři kilometry vzdálené od známého rekreačního centra Primorska, před veřejností.
V první řadě bylo ale nutné vymýtit stromy a keře, kterými svatyně mezi tím zarostla. Teprve poté se ukázaly její
monumentální rozměry a bylo možné přistoupit k vykopávkám. Archeologové zde zjistili stopy lidské činnosti sahající až do roku 1400 př. n. l., o tisíc let později však už byla svatyně opuštěna. Ve své době to zřejmě bylo velmi oblíbené místo, protože v blízkosti svatyně byly nalezeny příbytky sloužící patrně kněžím a možná i návštěvníkům svatyně.

Ve středověku zde byl postaven kostel zasvěcený svaté Paraskevě, jehož základy archeologové rovněž odhalili.

Megalitickou svatyni jako takovou potom připisují Thrákům, kteří obývali Bulharsko ve starověku.
Sluneční hodiny nebo kalendář?
Podle charakteru kamenů však lze soudit, že Thrákové Beglik Taš nepostavili, pouze používali stavbu, kterou někdo postavil před nimi. Navíc otázkou zůstává, do jaké míry je tento megalitický objekt dílem přírody a nakolik dílem člověka. Bulharští archeologové tvrdí jen tolik, že některé kameny byly opracovány lidskou rukou. Nezmiňují se, že by je snad někdo někdy vztyčoval nebo je sem dokonce dopravoval z nějakého jiného místa (jako je tomu např. v případě britského Stonehenge).
Nejasný zůstává i účel a způsob, jakým byl kamenný komplex používán. V souvislosti s náboženskými představami Thráků archeologové mluví
o kultu plodnosti a uctívání Bohyně Matky.

Také se zdá, že nejvyšší kámen vrhá svůj stín postupně na protilehlých šest kamenů tak, že je možné z jeho pohybu odečítat pravidelné dvouhodinové intervaly. V tom případě by šlo o gigantické sluneční hodiny. Podle některých současných fotografií to však vypadá i tak, že zde bylo možné vysledovat přinejmenším ty dny, kdy nastává slunovrat a rovnodennost. Měření, která by tuto domněnku dokázala, ale zatím chybí.
Pochopení celé památky nepomáhá ani to, že v ní není nijak vyznačen nebo zvýrazněn střed. Názvy jednotlivých kamenů, jak jsou uvedeny na informační tabuli (např. Svatební lože, Obětní kámen, Lůno, Labyrint), navíc vznikly až v současnosti a s dávnými obřady a tradicemi tohoto místa nemají nic společného. Celý Beglik Taš proto zatím zůstává jednou velkou záhadou. Rozluštíme ji vůbec někdy?
Jitka Lenková

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO