Jdi na obsah Jdi na menu
 


Michael Jackson byl darem celému světu ! - Co řekli osobnosti o Michaelovi - Jacksonova horečka ve světě - Odkaz krále popu

22. 8. 2009

 MJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJ

 

Obrazek

,,MICHAEL JACKSON

BYL DAREM CELÉMU SVĚTU !"

Obrazek

,,Svými písněmi předával MÍR CELÉMU SVĚTU ! Jeho srdce bylo naplněno Láskou ke všem lidem na Zemi. Dával ze sebe plnost naděje a porozumění, snění okamžiků pro další vývoj a množství nápaditých projevů, které přetrvávají v mnohých lidech a dětech do dalších dnů. Svým chováním a projevech naplňnoval mnohá zoufalství v lepší zítřky."

,,TI - jenž mu měli porozumět, mu porozuměli v nejlepším slova smyslu, a jeho děj v tanečních kreacích a plnost vyjádření jeho slov pochopili, a to je velmi důležité ! Protože jeho ODKAZ ŽIJE nyní v NÁS ! Konejme všichni to, co konat máme ! Dělejme všichni to, co dělat máme !"

,,Neúnavně pracoval od svého dětství, protože již tehdy miloval vše a všechny ! Proto tady mezi námi žil - promlouval, zpíval, tančil a pracoval tak, aby mohl předstoupit před obrovské množství lidí a vzdát tak HOLD ŽIVOTU A CELÉMU SVĚTU ! Opěvoval všechny lidi bez rozdílu barvy kůže a bral v potaz všechny lidi jenž potřebovali pomoci žít ! Jeho peněžité podpory pomohly mnoha charitativním nadacím."

,,Život MICHAELA JACKSONA byl darem celému světu - a po jeho odchodu HO dovedou ocenit jen TI, kteří HO milovali pro jeho lásku, odvahu, pokoru, mír, spravedlnost a hlavně víru. Tyto přednosti chtěl dělit a rozdělit mezi všechny lidi planety jménem Země ! Předal nám vše a všechno, co mohl a jak mohl a MY... HO... s Láskou následujme !"

,,Byl to niterně bohatý člověk, která dovedl vyjádřit životní potřeby dneška a zítřků. Nebál se své pocity projevit i když byl pranýřován slovně v tisku i televizi a na internetu ..."

,,Vzdávám mu poklonu a chovám k němu úctu, protože byl silný a neoblomný ve svých citech a pocitech. Promlouval tak LASKAVOU PRAVDOU ke všemu lidstvu ! S poděkováním Michaelovi Jacksonovi." Ludmilka

Obrazek

Herečka Elizabeth Taylor řekla o MICHAELOVI

ještě když žil toto :

,,MICHAEL JACKSON je vskutku neuvěřitelná síla - neuvěřitelná energie ! Mají ho rádi příslušníci všech věkových skupin na celém světě. Udává tón v hudební tvorbě a je průkopníkem výsokých nároků na zábavu. Co je to génius ? Co je žijící legenda ? Co je megahvězda ? MICHAEL JACKSON je to všechno dohromady. A právě tehdy, když si myslíte, že ho znáte, dává vám více, než čekáte ..."

,,Myslím si, že je jedním z nejušlechtilejších lidí na této planetě, a je, podle mého soudu, opravdovým králem popu, rocku a soulu."

Elizabeth Taylor

,,Vždy jsem si vážila a neustále si vážím

MICHAELA JACKSONA

a jakoukoliv jeho tvorbu."  Ludmilka

 

Obrazek

 ,,Citlivý, mírumilovný a velkolepý nejen ve svých písních, ale i ve svých slovech a ve svém vyjádření svého nitra - takovým byl, a tak také žil..."

,,Vždy jsem si vážila a neustále si vážím Michaela Jacksona jakožto člověka, který dokázal mnohým lidem otevřít oči a poznat všechno to, co se kolem nás denně děje !"

,,Přál si a věřil, že dokáže semknout a zaujmout mnohá srdce a proto ve svých písních upřednostňoval viditelné situace, ketré jsou potřeba změnit !"

,,Ano, nenávratně je pryč jeho osoba, která chrlila lásku ze svého nitra nejen pro všechny lidi Země, ale také svým opěvováním vyzdvihoval krásy naši planety, aby jsme si všichni uvědomili konečně jeho úsilí - proč nám to sděluje, proč nám to ukazuje. Aby jsme prozřeli a uvědomili si, že je již nejvyšší čas něco dělat !"

,,Jeho velkolepá tvorba v nás zanechala množství otevřených impulzů, které jsou ne otazníky, ale přímo vykřičníky v našich životech ! Nemáme zapomínat, že zde žijeme jeden pro druhého a kolem nás má pulzovat zdravý život, abychom i my všichni sami si zasloužili zdravě žít !"

,,Takto jsem to pochopila i já sama a proto vám všem tady dávám najevo, že každý z vás musí nejprve začít sám od sebe a u sebe - to je to nejdůležitější ve vašem nynějším žitém životě ... žijte svůj život s LÁSKOU sami k sobě, ke všemu a ke všem a hlavně v PRAVDĚ !" Ludmilka

Obrazek

Kniha

 ,,Tanec jako sen"

,,Kterou napsal Michael Jackson, obsahuje vlastní psanou tvorbu ( básně a úvahy ) a více než sto nádherných fotografií a obrazů z jeho vlastní sbírky."

Kniha byla u nás vydána v roce 1993.

,,Přečtěte si básně a úvahy od velmi vyzralého Michaela, který doopravdy žil tak - jak to cítil !"

,,Dítě nevinnosti sladký posle lásky

Nevíš co jsou intriky a co jsou kruté vrásky

Moje duše hoří jasným plamenem

A netoužím než změnit tuto zem !"

Má slova Úcty s Láskou

k MICHAELOVI JACKSONOVI -

Ludmilka

 

Obrazek

,,Michaele, byl Jsi jedinečný za svého života pro mnohé z nás ve všech svých projevech a po všech stránkách a zůstaneš na vždy nenahraditelným !!!"

 

Obrazek

 

Obrazek

,,Duch Michaela Jacksona"

 ,,Je 25. červen 2009, 12 hodin a 21 minut. Z pronajatého domu na Holmby Hills v Los Angeles přijali záchranáři hlášení, že padesátiletý muž upadl do bezvědomí. Až po příjezdu poznali, že jde o zpěváka Michaela Jacksona. Ve 14 hodin a 26 minut na klinice UCLA Medical Center umírá, údajně na srdeční zástavu."

,,Pak přichází na řadu televizní impérium CNN. Odvysílalo zjevení Jacksonova ducha na jeho oblíbeném a slavném ranči Neverland. Vypadá to, že opravdu nejde o podvod, v dokumentu  Inside Neverland se mihne mátoha připominající  Michaela. Duch nebyl nejprve vůbec zpozorován, objevil se až po zveřejnění dokumentu na internetu. Vypadá to, že se zpěvákova ,,slupka" ( mátoha ) se od něj nemůže odtrhnout, je vázán silným citovým poutem."

,,Duch Michaela - jeho obličej se objevil také při přímém televizním vysílání ve zprávách - měla jsem zde video, ale již bylo zrušeno !"

,,Je třeba si uvědomit, že Michael byl velkým poslem pro lidstvo a Zemi !"

 

 MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

,,Uri Geller o Michaelovi“

uri_geller_2.jpg

  ,,Takhle, a to vám slibuji, budete reagovat, když potkáte Michaela Jacksona: budete na něj hledět, pak uděláte krok zpátky a vaše tělo se zmrazí. Všichni dělají to samé - fanoušci, celebrity, žurnalisté, děti, číšnice, ministři, bodyguardi ...."
,,Nejdřív se podíváte. Michael má ten nejpoutavější zjev ze všech lidí, které jsem kdy viděl. Není to ale jen jeho tvář a šaty. Je to jeho aura. Pak k němu začnete jít. Instinktivně."
,,Uděláte krok nebo dva a znovu se zmrazíte. Je to jako být zasažen vlnou uvědomění, nejdřív jdete dopředu a pak se bojíte pokračovat. "Oh můj Bože, to je Michael Jackson" A potom: "OH! Můj Bože! To je Michael Jackson!"


,,Stál jsem ve velké hale jednoho 5hvězdičkového hotelu, když Michael vešel dovnitř. Všech těch 70 lidí udělalo krok zpátky - nejenom ti super bohatí a profesionálové, ale i všichni v recepci. Lidé, kteří mu byli nejblíže, se pohli a zmrazili. Ti, kteří byli dále, se otočili, pohli a zmrazili, zatímco ti před nimi se už znovu začali hýbat. Byl to jako století starý kousek filmu, všichni byli ticho a vzduch jiskrný, jak se lidé trhavě hýbali.
Michael se jen usmál a sevřel dlaně k pozdravu."


,,Minulý měsíc jsme jeli z Knightsbridge hotelu s trochu stáhnutými okýnky. Kolem chodníku byl dav asi 2.000 lidí. Asi 60 mladých lidí se oddělilo od davu a běželo za našim autem. Bál jsem se, že by někdo z nich mohl spadnout pod naše kola, ale oni byli tak nevázaně šťastní. Křičeli: "Michaeli, milujeme tě!"

,,Michael dal pokyn řidiči, aby zpomalil, otevřel a dotýkal se rukou svých fanoušků.
"Milujeme tě, Michaeli!"

"Miluji vás více" odpověděl. Během těch několika dalších dnů jsem ho to slyšel říkat mnohokrát. Když Michael předstoupí před své fanoušky, kteří čekali hodiny na to, aby ho mohli na chvilku vidět, vidíš, že někteří z nich zkamení. Mají pro něj zprávy, chtějí mu říct, co pro ně znamená, jak se jich dotkla jeho muzika, ale všechno, co v té chvíli dokáží, je hledět."
,,Mnoho z nich přináší ručně dělané dárky, vyšívané podušky, kresby, svíčky, vlajky. Vezme si každou tu věc a na chvíli ji podrží. Říká: "Děkuji ti, miluji tě" pořád a pořád dokola. Neodmítá žádosti o autogram nebo fotku. Šel jsem s ním přes 200 metrů ve velkém dešti v Oxfordu, kde bylo mnoho jeho fanoušků, kteří nedostali lístky. Všichni tam stáli v dešti a modlili se, aby ho mohli spatřit. A to byli ti praví fanoušci."

,,Michael opravdu miluje své fanoušky. Když jim to říká, neříká to povrchně, jako to dělá mnoho hvězd. Myslí to takhle: Když jsme šli té noci v dešti, pohyboval se pomalu, s berlemi, nohu měl v sádře. Časem jsme se dostali zpátky do limuzíny. Byl zmrzlý a vyčerpaný. Dotkl jsem se ho svýma rukama a nechal ho načerpat mou energii. Seděl tiše se zavřenýma očima, perfektně akceptoval možnost léčení pozitivním myšlením."
,,Dárky od fanoušků jsou vystaveny v Michaelově hotelovém pokoji. Kdekoliv zůstává, a on se hodně stěhuje, dokonce i mezi různými místy v jednom městě, jeho oblíbené dárky jsou na očích. A on má hodně oblíbených dárků. Používá je jako "slib", připomínají mu lidi, kteří s ním nemůžou být, tak jako vy dáváte fotky svých blízkých do peněženky. Na Michaelových stěnách jsou obrázky jeho vlastních dětí, obrázky jeho a jeho přátel, ale to množství dárků od obdivovatelů jako by bylo také jeho rodinou."

,,Viděl jsem jak upřímně to myslí, když se 2 "jako-fanoušci" vloupali do mého domu, když jsem se ženil. Michael byl můj svědek, i když se skoro do začátku ceremonie on i rabbi, Shmuley Boteach, neobjevili. Můj manažer Shipi, který je také manžel mé sestry, poslal ochranku všude kolem našeho domu. Tolerovali jsme stovky paparazzi a na stromech bylo také několik děvčat. Párkrát magik David Blain odplul podat interview (říkám odplul, pokud jste ho ještě neviděli létat, byli byste asi v šoku)."

,,Hodně hostů říkalo, že vypadám nervózně, a já byl - ale ne kvůli mé svatbě. Hanna a já jsme byli spolu 30 let a já byl naprosto připravený. Znervózňoval mě telefonát od mého izraelského přítele, že na mé svatbě může někdo zaútočit. Bral jsem ho vážně. Několik velmi známých osobností bylo na mé svatbě, tedy kromě Michaela. Sir David Frost, Dave Stewart z Eurythmics, hororový spisovatel James Herbert, producent Dido, izraelský konzul a japonský ambasádor.... jakýkoliv terorista lačnící po slávě by mohl jen zapálit naše závěsy. Na zahradě jsem měl helikoptéru a pilota, který byl připravený okamžitě vystartovat do nemocnice. Také tu byl doktor, a Michaela doprovázel vlastní doktor."

,,Většina fanoušků byla venku a neměla ani ponětí o nebezpečí. Hosté jezdili dovnitř a hlásili svá jména. Jeden hoch a dívka byli hodně chytří, slyšeli jména našich hostů a snažili se dostat dovnitř za 20 minut pod stejnými jmény. Můj kamarád je viděl a říkal: "Kdo je to?" Nechtěli jsme žádné scény. Ne na mém svatebním dnu. Ne před paparazzi. Tihle dva nakonec prosili jen o to říci Michaelovi ahoj, když ceremonie skončí."

,,Michael jim neřekl jenom ahoj. Usmál se na ně, objal je, převzal jejich dárky, nechal se s nimi vyfotit, natočit kamerami ... řekl jim, že si cení jejich přátelství, že se vystavili takovému nebezpečí, aby mu přinesli dárky. Oběma jim požehnal."

,,Teď můžete být cyničtí ohledně Michaela Jacksona. Můžete být ovlivněni všemi těmi skandály, které provází jeho kariéru. Můžete trpět předsudky kvůli jeho tváři - přesto že byste se raději měli zeptat sami sebe, jestli můžete komentovat něčí vzhled či barvu kůže, když tvrdíte, že nikdy neodsuzujete nikoho kvůli barvě kůže. Můžete cítit, že ho tu vykresluji jako nějakého svatého, když všechny noviny tvrdí opak."
,,Nebudu se namáhat s vámi polemizovat. Michael dosáhl ctihodnosti přes svou kariéru že ignoruje pomlouvače. Vím, co je to být falešně obviněn, jaké je to být obětí výsměchu lidí, kteří ani neví co říkají - ale děkuji Bohu, že to bláto házené na mě nebylo nic jiného než nechutná špína vrhaná na Michaela." Mám jen opovržení pro lidi, kteří tohle rozhlašují a jen lítost pro ty, kteří jsou tak lehkověrní a věří tomu."

,,Řeknu tohle : kolik jiných lidí, teď nebo kdykoliv v historii, mělo takové charisma a sílu měnit lidské životy jen jediným úsměvem ? Nabízet požehnání a dělat lidi šťastnými ?"

,,A kolik z nich zachovalo svůj dar nezkorumpovaný a využívalo ho ke štědrosti? Možná teď myslíte na pár jmen, ale nedá se to srovnat s Michaelem. Nachám to na vás. Nechme to být testem, jak moc dokážete mít otevřenou mysl."

,,Většina lidí, kteří dosáhnou takového úspěchu, testují svou sílu, tento dar od Boha. Michael tohle má do výjimečného stupně a to je z části protože ji ovládá tak dlouho. Mnoho sportovních a rockových hvězd ztratí svou slávu za rok nebo dva. Nebo ji odhodí aniž by ji porozuměli. nebo si bláznivě myslí, že je ochrání před pitím a drogami. Michael s tímto darem nakládá s úctou, jako kdyby to byla nějaká uzdravující moc ... a to je. Úsměv od Michaela dokáže zachránit duši."

,,Má až andělský talent vybírat slova, které se dotýkají srdce. Vlastním fotku, kterou mi dal, protože tohle napsal na zadní stranu: "Urimu, jsi opravdový posel od Boha. Svět tě potřebuje - já tě potřebuju. Michael."

,,Když jsem na pódiu, vždycky musím ohýbat lžičky. Pořád a pořád. Pak se cítím vyčerpaný. Není to vyčerpání, které cítíte po hodinách učení nebo po hodinách tancován. Často spím vzadu v autě. Když je Michael unavený, medituje. Na konci mojí svatby, když skončilo všechno to focení a všechno, zeptal se mě, jestli by nemohl jít do nějakého pokoje a zůstat tam tak 20 minut sám. Michael není křehký muž, je vysoký a jeho ruce jsou dlouhé a silné, jako ruce hráče tenisu. Ale v ten moment vypadal jako finalista Wimbledonu, po 5 setech na trávníku. Potřeboval uklidnit mysl."

,,Ukázal jsem mu náš rodinný pokoj, kde jsou kameny a pyramidy a nechal ho meditovat. Když skončil, vypadal stále unavený, ale více soustředěný."

,,Michaelova rodina je velmi pobožná - jsou Svědci Jehovovi a Michael převlékal sám sebe, aby chodil dům od domu a nabízel lidem, aby mysleli na Boha. Jako dospělý muž se pohnul od přímočaré víry a teď více než víru ctí spiritualitu. To mu dodává sílu, ale já si myslím, že je to radost, kterou is působí. Má mnoho zábavy, dětské zábavy. Ne jako dítě, ale dětské. Hodně se směje. Má velký smysl pro zlo. Michael se o mě dozvěděl ve škole, když o mě četl v učebnici, jako teenager. Seznámil nás Mohamed Al Fayed, jehož angličtina je někdy těžce rozpoznatelná, ale jeho častost klení a sprostých slov ve všech jazycích je nedozírná. Nikdo nekleje tak jako Mo. Mnoho lidí to může překvapit a můžou být dotčeni. když Mo začne nadávat před Michaelem, Michael ho přerušuje hihňáním "Oh, Mohamed ! Ohhhh, Mohamed !"

,,Miluje přístroje. Ukažte mu hodinky, které se ovládají přes satelit nebo digitální pero se zabudovanou kamerou nebo mobilní teefon se skenerem - a je jako malý chlapec - "To je skvělé, miluju to, můžu to mít? Myslím, jestli si s tím můžu pohrát!" Obklopuje se klukovským majetkem - obrázky delfínů a západů slunce, modely aut. Neovládá moc sporty, ale je fit, jako každý profesionální tanečník a podporuje Fulham - tak jako mnoho teenagerů podporuje Manchester United, nerozumí přesně pravidlům a nepamatuje si výsledky, ale je vždy šťastný, že tým, kterému fandil, vyhrál. Plus, Fulham vlastní jeho přítel Mo. To Mo ho vzal na zápas. Michael má velký respekt k princezně Dianě, která tragicky zemřela s Mohamedovým synem Dodim, kterého Michael také obdivoval. Pracovali spolu na filmu. Michaelovy pokoje jsou vždy vybaveny filmovými plakáty - Anakin Skywalker, E.T. ... poprvé, když jsem ho navštívil v New Yorku, pronajali jsme si kino a dívali se na Matrix, protože v tomhle filmu jsou místa, která jsou mnou inspirována - jako když děti učí Keanu ohýbat lžičky silou mysli."

,,Michael koupil popcorn a sladkosti a jeho malý syn Prince běhal kolem sedadel a každou chvilku se zastavil a podíval se na mě těma jeho svítícíma inteligentníma očima a na něco se zeptal. Asi v polovině filmu Michael odešel ze svého sedadla. Nic jsem neříkal. Po několika minutách jsem "twisted" kolem a uviděl ho, jeho siluetu pod projektorem. Tancoval. Tancoval za zvuku té hudby svým typickým tancem. Každý mohl vidět, že tohle je Michael Jackson. Nikdo na Zemi se nehýbá tak jako on."

,,Vzal mě do studia, jmenovalo se Hit Factory - nebylo jeho, Michael si studia najímá, ale když je uvnitř, stává se jeho. Dominuje studiu, úplně jinak než ho znáte dominovat davu fanoušků. Tohle je byznys a tohle j druhý faktor, který obnovuje jeho mládí. Michael je naprosto svázaný se svou muzikou. Pracuje vášnivě, jeho oddanost své práci mě překvapila. Po zvážení jsem přehodnotil své předsudky o tomhle muži, protože já znal jeho muziku a jeho život od té doby, co jsem byl výsadkář v Izraeli, před 30 lety. Všechny tyhle zprávy z druhé ruky mi ale nepomohly pochopit ho jako člověka. Ale po několika našich setkáních a sériích úžasně hlubokých telefonických konverzací, jsem pochopil."

uri_geller.jpg
,,Jeho postoj ke světu z něho září jako aura. Psaní, předvádění, mixování, aranžování - všemu velí. Vždycky upřímně řekne, co si myslí, i když to řekne potichu. Ve studiu jeho upřímnost dosahuje úplně jiného tvaru. Je dominantní. A nic ho nepotěší víc než uznání od jiného umělce. Michaelova tvář zářila, když jsem mu řekl, že Justin Hayward mi volal ze svého domu ve Francii a řekl, abych dal vzkaz Michaelovi: nikdy jsi nevydal desku, která by byla méně než výborná a to je unikátní u umělce s tak dlouhou kariérou. Myslím, že byl Michael pyšný, protože věděl, že je to pravda. Není tu žádná špatná deska. Možná ani žádná špatná píseň. Prostě jen katalog klasik. Jsem na sebe pyšný, že se Michaelovi zalíbila má kresba a zařadil ji na své nové CD. I byl jsem totálně polichocen, když mě požádal, abych tu desku energizoval, když jsme byli ve studiu."
,,Nebylo to poprvé, co jsem takhle pracoval s umělci. Navštívil jsem Spice Girls v Londýně před 5 lety a ohnul pro ně lžičku. Stejně jako u N*Sync. S Johnem Lennonem jsme si tajně povídali o UFO a s Elvisem Presleyem jsem měl tajnou schůzku."

  ,,Představil jsme Michaelovi mého přítele Rabbi Shmuley Boteach a společně s ním jsme šli do Carlebach Shul v New Yorku navštívit synagogu Rabbi je známý svým smyslem pro muziku a zpívání. Židovská víra je naplněna zpěvem a Michaelova tvář byla obrazem jak se houpal a tleskal v rytmu hudby. Stejný výraz v jeho očích jsem vidě na své svatbě, jak naši hosté zvedli mě a Hannu nad ramena."
,,Bylo to v té synagoze, kdy jsem si uvědomil, jak může Michael svůj talent dále používat. Shmuley si myslel to samé, společně založili charitu Heal the Kids."
,,Před měsícem jsme se já, Michael a Shmuley setkali s premiérem Izraele, Arielem Sharonem. Znovu jsem měl možnost viděl Michaelovu magickou práci. Dokonce i bodyguardi udělali ten krok zpátky. Dokonce i Sharon se zmrazil a pak znovu pohnul. Viděl jsem, co měl napsáno na tváři. Michael Jackson! To je Michael Jackson ! Všechno co můžeme dělat, je doufat, že rytmus a muzika a síla muziky může způsobit zázrak. Nejsme to jen my, kdo potřebuje tento zázrak míru, jsou to naše děti a jejich nenarozené děti, a všechny písničky, které budou jednou zpívat."

 15.července 2003  Source

MJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMJMMJMJMJMJ

,,Co řekli osobnosti

o MICHAELOVI JACKSONOVI

- když ještě žil"

 

Obrazek

 

 ,,Bože můj jaký je ten chlapec báječný tanečník. Pohybuje se úplně sám ze sebe a je vzrušující se na něho dívat. Michael je obětavý umělec. Nezabývá se ničím jiným. Myslím, že se mu o tom dokonce zdá."

 Fred Astaire

 

,,Michael Jackson je pro 80. a 90. léta tím, čím byl Fred Astaire pro léta 30. Člověk by ho v šeru poznal už podle jeho siluety. Je to skoro, jako by měl přímé spojení s Bohem, neboť jeho pohyby vycházejí přímo z jeho nitra."

Sandy Duncanová, herečka a tanečnice

 

,,Když ho vidím tančit a zpívat, hluboce mě to dojímá. Působí na mé nitro asi tak jako Duch svatý. Dokáže ti proniknout do duše."

Isiah Thoma, basketbalista

 

,,U Jacksonova koncertu v newyorské Madison Square Garden jsem poprvé pocítila, jak se mi v těle pohnulo dítě. Když slyšelo hudbu Michaela Jacksona, začalo kopat nožičkami jako blázen. Myslela jsem, že mi nožičkami přímo prorazí žaludek."

Pia Zadora, zpěvačka a filmová hvězdička

 

,,Udělá krok ode mne a zároveň ho mění tak bleskově, že to nemohu ani postřehnout. Není na tom vlastně nic tak nového, že se kroutí v bocích, ale svými rychlými pohyby a tím pomalým krokem zpátky - zde se mohu jen ptát, jak jen to dělá ? A nikdy nesetrvá v jedné pozici tak dlouho, že by na to člověk přišel. Jsem si jist, že kdyby pracoval s Rudolfem Nurejevem nebo Michailem Barišnikovem, mohl by se brzy dostat na jejich úroveň. Umí stepovat ? Nevím, ale jestli umí, pak je mi líto, že jsem pověsil na hřebík své taneční boty."

Sammy Davis jr.,zemřelý americký entertainer

 

,,Má se úplně pod kontrolou, mnoha lidem se může zdát, jakoby se pohyboval někde v přítmí, ale ve skutečnosti je ve všem, co dělá, velice rozumný a předvídavý. Plánuje svou kariéru velice moudře a dělá promyšlená rozhodnutí. Myslím si, že Michael jsou vlastně dvě osobnosti."

Steven Spielberg

 

,,Michael je tak křehký člověk ! Myslím, že je už tak dost těžké vyrovnat se ze životem a vycházet s lidmi - ale jak těžké to teprve musí být, chce-li člověk hýbat celým světem."

Jane Fondová

 

,,Sleduji kariéru Michaela Jacksona už dlouho a jsem jako milióny jiných Američanů jeho velkým obdivovatelem."

Ronald Reagan

 

,,Michael je nesmírně pracovitý a při tom má potřebný cit pro to, co dělá. Je jednim z nejpřirozenějších lidí na hudební scéně. Proto si ho obrovsky vážím."

Paul McCartney

 

Obrazek

Michael Jackson v dopise časopisu People napsal - říjen 1987

Staré indiánské přísloví říká : ,,Nikoho neodsuzuj, dokud jsi dva měsíce nechodil v jeho mokasínech."

 

,,Většina lidí mě nezná, a píši proto o mně věci, které většinou nejsou pravdivé. Často pláču, protože mě to velice bolí - a dělám si starosti o děti po celém světě. Pro ně totiž žiju. Ale kritikové chtějí jen vidět krev, nechtějí se dělit o utrpení. Přesto musím ve všem hledat pravdu. Musím vydržet, abych připravoval cestu. Byl jsem poslán světu, dětem. Mějte se mnou soucit, vždyť už jsem dlouho krvácel."

 

Obrazek

 

,,Jacksonova horečka ve světě"

 

Obrazek

 ,,Na konci 60. a začátku 70. let dobyl Michael Jackson se svými bratry jako skupina Jackson Five svět popu. Počátkem 80. let překonal jako sólový zpěvák albem Thriller všechny rekordy. jeho mistrovské dílo Bad a později album Dangerous pak zajistily ,,Jackovi" vyjímačné postavení ne hudební scéně. Je v každém ohledu nekorunovaným králem popu. Jeho videoklipy jsou dokonalé a fascinující. Dávají tanečnímu akrobatovi také vizuální podobu jako hvězdě popu. Konečně svým světovým turné v roce 1992, které bylo prostě gigantické svým technickým vybavením i počtem zúčasněných lidí, předvedl Michael Jackson nepřekonatelnou live show."

 

Obrazek

 

Písečným pirátům v Belgii

kraluje Michael Jackson

Obrazek

Blankenberge (Belgie) :

,, Tradiční festival pískových soch v belgickém Blankenberge poněkud nedobrovolně změnil téma. Hlavním námětem letošního symposia sice byly pirátské motivy, nejvíce turistů však láká socha nedávno zesnulého amerického zpěváka Michaela Jacksona v nadživotní velikosti z dílny polského umělce Wiaczeslawa Boreckého."

MICHAEL JACKSON

Obrazek

 ,,Odkaz Krále popu !"

Vyšlo na DVD - 43 minut

,,Dokument mapující fenomenální kariéru Krále popu od počátku do nečekaného konce !"

,,Michael Jackson 1959 - 2009

jaký opravdu byl."

,,V osobě Michaela Jacksona odešla jedna s největších osobností showbyznysu. Prostřednictvím tohoto dokumentu se stanete svědky jeho kariéry, včetně 20 minut extra materiálu, kde najdete záběry natočené bezprostředně po jeho smrti."

DVD obsahuje :

Poslední tiskovou konferenci Michaela Jacksona

Prohlášení Michaela Jacksona - 1995

Pamětní den v Staples center

Záběry z nemocnice UCLA

a mnohem více ...

,,Příliš brzy odešel a příliš dlouho trpěl. Ve svých 50 letech měl Michael Jackson za sebou jednu z nejdelších kariér v oblasti showbyznysu."

,,Měl všechny předpoklady k tomu, aby významně ovládl žebříčky světových hitparád : charakteristicky, okamžitě identifikovatelný hlas, taneční kreace, z nichž přechází zrak, strhující hudební všestrannost a spoustu hvězdné energie."

,,Měl více hitů, více než kdy někdo nahrál, prodal více lístků na koncerty, více knih a časopisů než jakýkoliv jiný umělec ve 20. století."

,,Po velkou část své kariéry dokázal bezkonkurenčně ovlivňovat svět mladší generace prostřednictvím svého přispění na poli hudebním a humanitárním."

,,Prostřednictvím tohoto dokumentu se stanete svědky všech těchto událostí."

Obrazek

,,Jacksonovi fanoušci v Praze rekordně vzpomínají na svého krále !"

Obrazek

Tanečníci před Pražským hradem

Praha :,, Stovky tanečníků v pražských ulicích vzpomínají na Michaela Jacksona, který by se právě dnes dožil jednapadesáti let. Akce s názvem King of Pop Forever začala dopoledne v Pařížské ulici před hotelem Intercontinental, kde zpěvák pobýval před 13 lety, kdy v Česku vystoupil na jediném koncertě. Tanečníci se odtud přesunuli na Pražský hrad. Při společné choreografii na Jacksonovu skladbu Beat It se také zapsali do české knihy rekordů – na jednom místě si zatančilo přes 1000 lidí."

Obrazek

Tanečníci před hotelem Intercontinental

,,Nedožité zpěvákovy narozeniny připomíná i taneční party ve Žlutých lázních. Pořadatelé zde také představili Jacksonovu pamětní desku, kterou navrhla Lucie Kazněmčiková. Akce King of Pop Forever potrvá až do rána. Jak upřesnila zpravodajka ČT Iva Němcová, každý z tanečníků ve Žlutých lázních obdrží certifikát, že se zúčastnil českého tanečního rekordu."

Obrazek

Tanečníci v pražských ulicích

,,Hromadné tanční akce se uskutečnily i na dalších místech světa. Například newyorskou vzpomínkovou akci organizoval černošský režisér Spike Lee, který v roce 1996 v chudinském slumu v Rio de Janeiro natočil slavný videoklip k písni They Don˙t Care About Us. V parku v Brooklynu se promítaly klipy s největšími Jacksonovými hity, jeho fanoušci mu také mohli napsat vzkaz na velkou vzpomínkovou zeď."

Obrazek

Ve Žlutých lázních představili pamětní desku věnovanou Michaelovi Jacksonovi

,,Promítalo se i v Paříži - na největší filmové plátno na světě. Grévinovo muzeum mimořádně do předsálí kina zapůjčilo voskouvou sochu, kterou v dubnu 1997 v Paříži odhalil sám Jackson. A v Mexiku by se mělo sejít až 15 tisíc lidí, kteří se chtějí pokusit překonat světový rekord v největším počtu tanečníků na slavnou choreografii z alba Thriller."

Obrazek

Hromadné vystoupení tanečníků

,,Popový král Michael Jackson zemřel koncem června. Úřady v pátek oficiálně potvrdily, že příčinou jeho smrti bylo předávkování anestetikem Propofol. Policie jeho smrt bude vyšetřovat jako zabití, vyšetřovatelé vyslýchají zejména zpěvákova osobního lékaře."

Obrazek

,,Taneční vystoupení v Praze se konalo v den Michaelových nedožitých 51 narozenin. Tohoto tanečního vystoupení se zúčastnila i má dcera Janka."  Ludmilka

,,A co dodat ?"

,,Michael Jackson měl převratné nápady jak v hudbě, tak i v choreografii. Byl to originál nad originály! Jsem přesvědčen a věřím tomu, že vydával a vydal ze sebe veškerou svou dobrou, pozitivní energii a tak pak vyčerpaný skonal. Jedno je však jisté. Je nesmrtelný stejně jako jeho předchůdci, kteří se velkým písmem zapslali do světa hudby. Jeho styl nikdy nezevšední."

BATY

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM