Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chcete PEJSKA? KNIHY - Šťastný Art a Psí průšviháři - Když zvíře miluje člověka - Vycítí zvířata nemoc? - Vidí psi černobíle?

8. 8. 2007

 PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Obrazek

PSÍ MODLITBA MARTY KUBIŠOVÉ

 

Pane můj....

říká se, že jsem nejlepší přítel člověka.

Je to pravda.

Dělám pro tebe všechno, co mohu a umím

a uctívám tě jako boha.

V mých očích můžeš číst důvěru a lásku.

Snažím se vracet Ti dobro,

které mi poskytuješ.

Stárnu vedle Tebe a Tvých dětí,

hlídám Ti dům, vodím nevidomé, tahám sáně,

zachraňuji lidi v troskách a lavinách,

pomáhám dopadnout zločince,

bavím lidi v manéžích cirkusů,

pro Tvé zdraví snáším kruté bolesti

v pokusných laboratořích.

Milionkrát zavrtím ocáskem,

abych Ti poděkoval za péči,

abych Tě přivítal doma a dal Ti najevo radost.

I kdyby Tě všichni opustili,

já s Tebou zůstanu až do smrti.

Prosím Tě, pane, abys mě ani Ty neopouštěl

a nechal mě u sebe dožít ten můj psí život.

Budu Ti za to vděčný a věrný jako nikdo na celém světě.

 

 ( Fotografie jsou z útulku )

Obrazek

Labradorský retrívr

,,Chcete pejska ?"

,,Navštivte útulek Ostrava - Třebovice"Obrazek

Kříženec Německého ovčáka

,,V tomto psím útulku je umístěno několik desítek opuštěných a zatoulaných pejsků !"

,,Pokud o ně máte zájem, můžete je navštívit v útulku nachazejícím se na ulici Provozní č.4 v Ostravě - Třebovicích."

Informace lze také získat na telefonním čísle :

596 967 288

,,Základní informace o útulku pro nalezené pejsky."

Obrazek

Kokršpaněl

,,Všichni nám dáte asi za pravdu, že „pes je nejlepší přítel člověka. Ale jsme také my jejich nejlepší přátelé?"  

,,Pes je schopen pro svého pána udělat mnoho. Psi pomáhají zrakově postiženým, hendikepovaným a osamoceným lidem prožít radostný a plnohodnotný život. Hledají pod sněhovými lavinami zasypané lidi, zachraňují je z vodních toků a jsou schopni pro záchranu svého pána nasadit i svůj vlastní život. A co děláme my „lidé“ pro své čtyřnohé kamarády?"

,,Ročně skončí stovky psů přivázaných u stromů, vyhozených z aut a zbídačených v popelnicích! Tak jim někteří z nás oplácejí jejich bezpodmínečnou lásku. Naštěstí se mezi námi najdou i tací, kteří chtějí těmto osamoceným psům pomoci najít nový, lepší domov."

 Obrazek

Šarpej

 ,,Město Ostrava v roce 1998 zřídilo Útulek pro nalezené psy v Ostravě Třebovicích. Jeho kapacita je 149 kotců, z toho 119 kotců je určeno pro zdravé psy a ostatní kotce jsou vyhrazeny pro karanténu přijatých a nemocných psů."

  ,,Pokud je pejsek přijat do našeho útulku, je mu poskytnuto veterinární ošetření. Veterinář zjistí zdravotní stav nalezeného pejska, provede odčervení, vakcinaci, ošetří zranění a provede další potřebná opatření. Po uplynutí karanténní lhůty je pes umístěn do kotce, kde čeká na svého nového majitele. Cílem útulku je poskytnutí maximální možné péče našim svěřencům."

  ,,Je ale samozřejmé, že pro psa nemůže být nic lepšího než starostlivý majitel, který bude mít svého psa rád. Proto děkujeme všem lidem, kteří si u nás vyberou anebo již vybrali psa a umožňují mu prožít šťastný a spokojený život!"

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Ostrava - Třebovice, ul.Provozní 4
tel.: 596 967 288

Provozní doba :
Po - Zavřeno
Út - Ne od 10:00 - 17:00

Číslo bankovního účtu:
30189-1649297309/0800

 ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
 ,,Pejskové - kříženci"
,,Jen několik málo fotek pejsků, kteří čekají na svého nového pána."

Obrazek

 Obrazek

,,Hledáte psího kamaráda a my hledáme nového pána. Jistě si vyberete! 

Je nás tady hodně a je nám smutno!"

 ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
 
,,Já sama mám z tohoto Třebovického útulku pejska a také spustu mých známých."
 ,,Já sama mám z tohoto útulku pejska, dlouhosrstého bílého se světle hnědými znaky - Australského ovčáka - stáří 6 let. Jmenuje se Radimek a v útulku pobýval rok a půl. Byl svým bývalým majitelem týrán a trpěl! Nyní se mu snažíme s láskou dát přátelství lidí a pohlazení, které mu tolik scházelo! Hlídá nám zahradu a má svou boudu, která je jeho miláčkem, rád tam spí. Je ještě raději, když jdeme společně na procházku, to se přímo směje. Nám je s ním doopravdy moc dobře!"
Ludmilka
 ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
 ,,Doporučení !"
 ,,Chtěla bych doporučit tento útulek! Jelikož čeká tam mnoho pejsků a jistě každý z Vás si tam vybere dle vlastního uvážení pejska, který by mu vyhovoval velikostí, barvou a vlastnostmi."
 ,,Nejlépe bude, když zavoláte přímo do útulku a poptáte se dopředu, a domluvíte se, kdy by byla vhodná vaše návštěva. Přímo v útulku si přes monitor můžete vybrat pejska, který se vám bude líbit a pak vám ho přivedou ukázat. Je zde možnost ukázky třech pejsků, jelikož procházkami kolem psích kotců, tito pejsci velice trpěli a strádali tím, pokud je někdo pohladil a pěkně na ně zavolal. Ale našli se i takoví návštěvníci, kteří se k pejskům chovali nepěkně!"
 ,,Pokud projevíte zájem o vlastnění pejska, tak vám s radostí v tomto útulku pracovníci podají jakékoliv informace o pejskovi, který se u nich nachází."

Obrazek

 ,,Budu velice ráda, pokud si zajdete pro pejska,
který na Vás již netrpělivě čeká!"
Ludmilka
 ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Přečtěte si tyto KNIHY :
Šťastný Art - Denisa Prošková
,,Říkají mi šťastný Art. Podle kamarádů z parku proto, že vůbec nevím, co je to život pod psa. Mají pravdu. Mám totiž obrovské štěstí na lidi! Narodil jsem se v chovné psí stanici jménem Kamilkový dům a teď bydlím u holčičky Saši. Mám se u ní moc dobře a přál bych si, aby pejsek, který bude bydlet u tebe, byl stejně šťastný jako já. Přečti si mé vyprávění a dozvíš se třeba: Proč se my psi točíme dokolečka, než si lehneme? Proč nám nestačí k jídlu kosti a zbytky od oběda? Proč nesmíme čokoládu ani česnek? Proč se nemá při našem koupání používat šampon pro lidi? Kdy vrčíme, kdy štěkáme, kdy vyjeme? Proč nám je někdy smutno a kdy máme radost? Čti hezky pozorně a uvidíš, že se z tebe stane ten nejlepší chovatel psů na světě!"
Psí průšviháři Nejhlasitější bígl z ulice - Tui T. Sutherland
,,Ella žije hudbou a veškerý svůj čas věnuje přípravě na školní soutěž talentů. Pak ale po pratetě zdědí bígla jménem Trubka. Jakmile začne znít hudba, fenka začne „zpívat“, a to, co se line z jejího hrdla, rozhodně není andělský chór. Jak má Ella soutěž vyhrát, když při každém cvičení Trubka spustí nesnesitelné, leč procítěné vytí AÚÚÚ, AÚÚÚ? Skvělá série o chlupatých rošťácích, kteří sice trošku zlobí, ale jsou to ti nejvěrnější kamarádi na světě!"
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Když zvíře miluje člověka"

,,Spolu se mnou žila v bytě perská kočka jménem Micubiši. Byly jsme léta samy. Muž mi tragicky zahynul a synové byli mimo domov. Našla jsem si nového přítele. Moje kočka ho velice milovala. Dokonce sním spala v posteli. Prožili jsme s partnerem bezvadných sedm let. Pak k nám vstoupila jeho nemoc. Prognóza byla velmi nepříznivá - tři měsíce života. Byla jsem zoufalá. Kočička ležela partnerovi stále na břiše. Tři měsíce se nádor nezvětšil. Prognóza byla nadějná. Kočička se vůbec od partnera nehnula. Stav se zlepšoval, jen kočička chřadla a chřadla. Udělal se jí na krku veliký nádor, až nakonec oslepla. Musela jsem ji dát utratit, léčba již nebyla možná. Partner byl fit asi týden, pak se jeho stav velmi horšil a za tři měsíce zemřel. Moc mojí kočičce děkuji za to, jak předávala partnerovi energii."

Hana J., Pardubice - Spirit

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Vycítí zvířata nemoc?"

Před nedávnem ve Spiritu jedna čtenářka psala o tom, jak kočka tak milovala jejího manžela, že po dobu jeho nemoci se od něj nehnula. Sama pak zhoubnou chorobu dostala a museli ji utratit. Říká se (a vědci se tímto jevem

intenzivně zabývají), že zvířata, tedy hlavně psi a kočky, jsou schopna rozpoznat, co člověka trápí. Vím to moc dobře. Kdysi jsem onemocněla velmi těžkou angínou a můj kocour se ode mě celou dobu nehnul. Při záchvatech migrény se zase stočil do klubíčka těsně vedle mé hlavy. Kdykoliv jsem měla špatnou náladu, okamžitě to vycítil a přišel se pomazlit. Však je také známo, že zvířata mají jakýsi šestý smysl a okamžitě vycítí, že není s člověkem něco v pořádku.

Někde jsem četla, že pach člověka se mění podle toho, co se děje v jeho těle. Ale my tyto změny nepoznáme. Psí čich je totiž několikanásobně vyvinutější než čich lidský. Pamatuji si to podle příběhu ženy, která si všimla, že má na noze zvětšené mateřské znaménko, protože jí je její dva psi neustále očichávali. Několik měsíců jí olizovali nohu na stejném místě, a to i v případech, kdy měla oblečené kalhoty nebo punčochy.
Jiných znamének na jejím těle si nevšímali. Časem jí znaménko na noze začali škrábat a fenka se jí do něj dokonce pokusila kousnout. Vyšetření ukázalo, že paní má rakovinu kůže. Byla v počátečním stadiu, takže jí psi zřejmě zachránili život.

Kamila Z. Hradec Králové - Spirit

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Říká se, že psi svým zrakem umí rozeznat pouze černou a bílou barvu. Je však dokázáno, že barvy vnímají, ne však v takovém rozsahu jako jejich páníčci. Zatímco my, příslušníci lidské rasy, vnímáme svýma očima spektrální barvy, psi dokážou rozlišit žlutou, zelenou a modrou barvu. Ostatní barvy vidí jako kombinaci modré a žluté. Divíte se tedy, že například v trávě nemůže najít míček barvy jiné, například červené či fialové?"

,,Nebylo by to zase tak podivuhodné, kdyby nebyly známy příčiny tohoto jevu. Zatímco člověk se v pradávných dobách orientoval při sběru plodů podle jejich barvy a zděděná zkušenost ho varovala, že například konzumace rulíku zlomocného by nemusela být zdraví prospěšná, psi jako masožravci tyto starosti neměli. Spíše zdálky pozorovali, kde se pohybuje jejich kořist. Posléze se přidali k lidem a měli o živobytí postaráno. Na jejich schopnosti - vycítit stopu a slyšet i vysokofrekvenční tóny - to však nic nezměnilo. Proto jim můžeme tyto jejich dokonale vyvinuté smysly jen závidět."

Spirit

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO