Jdi na obsah Jdi na menu
 


RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

RUCE - RUCE - RUCE - RUCE - RUCE RUCE - RUCE

Co vypovídají LIDSKÉ RUCE

is.jpg 

,,Služba ruky člověka je neocenitelná! Ruka rozkazuje, žaluje, volá, přejímá, schvaluje, odporuje, tvrdí, popírá, přijímá, odmítá. Je pomocníkem kazatele, obhájce, řečníka. Avšak nejvznešenější z výsad je pohyb vzývání k nebesům, vysilající naše hlasy k Stvořiteli světa." 

   Obrazek

,,Bezoblačná dlaň v mé dlani

zachvívá se poraněně.

A já vím, že podává mi

váhavosti celé země."

Štefan Žáry

 Obrazek

,,Potřebujete pomoci,

zde je má podaná ruka !"

 ,,Chtěla bych, aby jste nalezli sami sebe v řádcích zde nabídnutých na těchto mých stránkách, a vraceli se sem pro podporu a pomoc ve svém životě a naléhavých situacích, které potřebují řešení.“

 ,,Pokud Vás něco trápí a vy sami si nevíte rady, napište mi! Email snese všechny bolesti, starosti, deprese a trápení. A také dálka nás nedělí, protože internet nám umožní společný kontakt."

,,Těším se na Vás!"

Ludmilka

 

 Můj Email : Ludka.B@seznam.cz

 

,,Každá ruka pěkná, která dává"

 

Obrazek

,,Z mnoha rukou větší pomoc"

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  ,,Podám Vám ruku, je trochu od hlíny,

však je v ní srdce.

Podám ruku - když podáte svoji,

hlína nás spojí."

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 ,,Ten kdo má kuráž svou ruku vtisknout do hlíny a vidět stopu svého bytí na vlastní oči, pochopí v té prosté radosti, jak krásné a vědomé stopy můžeme nechat za svým životem, jenž prožijeme v plné síle.“  

 

 ,,Když se ruka muže dotýká ruky ženy, dotýkají se oba srdce věčnosti."

Obrazek

Obrazek

Obrazek

,,Dokonce i ruce,

které pletou trnové koruny

jsou lepší než ruce nečinné."

Chalíl Džibrán

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

RUCE

,,Ruce představují syntézu celého lidského života. Základní čáry na rukou má již osm týdnů staré embryo a další čáry postupně přibývají a mění se v průběhu celého života. Pozorování rukou by mělo být co možná nejkomplexnější, aby ani jeden znak nebyl příliš zdůrazněný či přeceněný. Vždy jde o celek, o gesta ruky, její čáry, pahorky, tvar."

Obrazek

 ,,Ty jsi slepý a já jsem hluchý a němý,

proto se navzájem dotkněme rukama

a porozumíme si."

Chalíl Džibrá

Obrazek

 ,,Ten, kdo může položit svůj prst na to,

co odděluje dobro od zla,

se může dotknout samotného

lemu šatu Boha."

Obrazek

OTISKY  A  DLAŇ

  ,,Otisky prstů využívali obyvatelé naší planety již dlouho. Ve sbírkách jednoho Amerického muzea je uchován otisk palce na čínské hliněné pečeti ze 3.století před Kristem. Stejným způsobem se podepisovali i ve starověkém Babylóně, v Egyptě, v Asýrii a v Indii. Takže již v pradávné době bylo známo, že otisky prstů jsou zcela jedinečné, ani jednovaječná dvojčata nemají stejnou kresbu prstů."

  ,,Dnes již víme, že kresba na lidských dlaních není pouhou hříčkou přírody. Vědci dospěli k závěru, že jsou to tajné signály genů. Právě proto není vyloučeno, že tato kresba je klíčem k rozpoznání některých chorob. Chiromantici, kteří podle papilárních linií na dlaních předpovídali nadání, ale i nemoci, zvraty osudu i délku života, mohli mít pravdu.

     Od pradávna si lidé prohlížejí čáry na svých dlaních a snaží se z nich vyčíst budoucnost. Tak vznikla chiromantie, věštění z ruky. Vznikla také nová věda – dermatoglyfika, které se podařilo poodhalit roušku mnoha tajemství.

     Podívejte se na svou dlaň. Na první pohled vidíte hluboké rýhy, které se tvoří při zavírání dlaně. Kromě nich je na dlani hustá spleť čárek, které vytvářejí určité obrazce. Jsou to papilární linie. Specialisté je rozdělili na čtyři základní typy : smyčku, oblouk, vír a složenou kresbu. Tyto kresby jsou rozděleny jak z etnického, tak i zeměpisného hlediska. Víry se vyskytují u mongoloidních skupin obyvatelstva častěji než u Evropanů a pro indoevropské národy jsou charakteristické smyčky a oblouky."

 

  Obrazek

 Jednou jsem řekl jednomu básníkovi :

,,Tvoji cenu poznáme, až zemřeš."

A on odvětil :

,,Ano, smrt vždycky všechno odhalí.

A poznáte-li opravdu mou cenu,

budete vědět,

že jsem toho měl více v srdci

než na jazyku,

a více ve své touze

než ve své ruce."

Chalíl Džibrán

 

 CO  PROZRADÍ  PRSTY?

Obrazek

  ,,Je s podivem, že délka prstů může prozradit mužské nebo ženské založení, a to bez ohledu na pohlaví. Jak prokázaly různé studie, jsou lidé o to ,,mužštější“, o co je delší prsteník proti ukazováčku.Na druhé straně osoby s typicky ženskýma rukama mají více ženských prvků, což se podle průzkumu odráží i v obličeji. Tedy delší prsteníček oproti ukazováčku odhaluje mužské znaky. Muži s delším prsteníkem jsou většinou sportovně nadaní. Další průzkumy prokázaly, že jsou také schopni nadprůměrného rozmnožování, potentní, ale i agresivní."

     ,,U žen toto ,,hypermužství“ neoznačuje sklon k hádkám, ale schopnost prosadit se, a zlepšuje se smysl pro orientaci. Bohužel naproti tomu snižuje plodnost. Kromě toho ženy s ,,mužskou rukou“ mají sklon k migréně a depresím. A láska? Zde se projevuje tak zvaná homosexualita."

     ,,Ženská ruka umožňuje jak u muže, tak u ženy aktivní komunikaci a menší chuť na rizikové aktivity. V oblasti zdraví se zdá být poněkud problematičtější. Muži s krátkým prsteníkem trpí podle průzkumů častěji srdečním infarktem a ženy jsou ohrožovány onemocněním rakoviny prsu a o to více, čím delší je ukazováček. Pravděpodobně oběma pohlavím chybí testosteron v ženském lůně chránící zdraví. Ale nelze v žádném případě klást příliš velký důraz na souvislosti."

Obrazek

  ,,Každý má osud ve svých rukou. Lidé mohou svým životním stylem - jak tělo, tak i ducha výrazně ovlivňovat."   

Obrazek

Podle délky prstů lze předpovědět studijní schopnosti

 ,,Délka prstů u dětí prý podle britských vědců může vypovídat mnohé o jejich studijních schopnostech."

 ,,Již v šesti či sedmi letech lze podle délky článků ukazováčku a prsteníčku odhadnout, zda v budoucnosti dítě vynikne spíše v matematice či jazycích.“

 ,,Během studie psychologové z Británie měřili školákům ve věku mezi šesti a sedmi roky délku prstů a testovali jejich matematické a verbální dovednosti.“

 ,,Chlapci s ukazováčkem delším než prsteníček měli tendenci excelovat v matematice, zatímco dívky s ukazováčkem a prsteníčkem stejné délky měly lepší výsledky ve verbálních testech.“

 ,,V poslední době se objevila řada studií, které se zabývaly poměrem délky článků prstů a kognitivními funkcemi, osobnostními charakteristikami, atletickou výkonností či rizikem některých onemocnění.“

 ,,Podle vědců lze vše vysvětlit na hormonální úrovni. Délka prstů se totiž formuje již v děloze, kdy je plod vystaven účinkům testosteronu a estrogenu - pohlavním hormonům muže a ženy. Pokud převažuje při vývoji plodu účinek testosteronu, ukazováček bývá kratší než prsteníček, zatímco estrogen naopak podporuje rovnost v délce obou prstů. Prenatální působení hormonů ale stejně tak ovlivňuje vývoj mozku.“

 ,,Testosteron byl prokázán jako hormon podporující rozvoj oblastí mozku, které jsou často spojeny s prostorovými a matematickými schopnostmi," tvrdí vedoucí studie Mark Brosnan z University of Bath. Estrogen naopak ovlivňuje tu část mozku, která je zodpovědná za jazykové schopnosti."

Obrazek

wink Co o vás prozradí vaše PRSTY wink

,,Víte, že délka prstů může prozradit něco o vaší osobnosti?"

,,Porovnejte délku ukazováčku  a prsteníčku  a podívejte se, jestli se na ně hodí některá z dole uvedených charakteristik."

Obrázek ukazuje tři možné typy délky prstů, označené jako A, B, C. Najděte svůj typ a přečtěte si hodnocení.

prsty-big

A) Říká se, že lidé s prsteníčkem delším než ukazováček bývají krásní. Vyzařuje z nich neodolatelný šarm. Jsou navíc poněkud agresivní a rázní a nebojí se riskovat. Profesí často bývají vojáci nebo inženýři. Jsou dobrými hráči šachu a velmi úspěšnými řešiteli křížovek. Vědci zjistili, že lidé s delším prostředníčkem vydělávají více než ti, kteří ho mají kratší.

B) Lidé s prsteníčkem kratším než ukazovák mají značnou sebedůvěru. Libují si v samotě a nesnášejí jsou-li rušeni ve svém volnu. Tento typ lidí neudělá nikdy první krok k navázání vztahu, vždycky však vítají pozornost, které se jim dostává.

С) Osoby se stejně dlouhým ukazováčkem a prsteníčkem mají rády klid. Pokud se ocitnou v konfliktu, cítí se nepříjemně. Své věci mají v pořádku a snaží se s každým dobře vyjít. Je pro ně typická věrnost ve vztazích, něžnost a pozornost k partnerovi.

 Ruce prozrazují věk

Obrazek

 ,,Většinou se snžíme roky ubírat, ale přes pečlivou péči o naši tělesnou schránku jsou to právě ruce, které nás prozrazují. Často je zanedbáváme a výsledkem je suchá, popraskaná a drsná pokožka. Ruce jsou vystaveny každodennímu náporu, na neuspokojivém stavu se podepisují jak čisticí prostředky tak klimatické podmínky a podobně."

,,V takovém případě může pomoci maska se změkčujícími účinky."  

Připravíme ji takto :

Jeden decilitr mírně zahřatého olivového oleje smícháme se šťavou z půlky citronu. Jemnou masáží touto směsí alespoň po dobu deseti minut napomůžeme navíc k lepšímu krevnímu oběhu.

  ,,Osvědčeným prostředkem, praktikovaný už našimi babičkami, je navléknout si na noc bavlněné rukavice a před tím  ruce silně natřít mastnějším výživným krémem. Nebudete ráno věřit, jak vaše ruce omládly."

,,Na pigmentové skvrny, které se začínají objevovat ve středním a vyšším věku, je lépe použít průmyslově vyráběné krémy."

Obrazek

 ,,Pokud se na rukách objeví skvrny po práci v kuchymi, například při zpracování mrkve, cibule či brambor, zkuste je odstranit dužninou z citronu. Od nepříjemného zápachu pomůže koupel rukou v trošce jablečného octa."

Povaha podle rukou

Obrazek

 ,,V chirologii rozeznáváme pevné, měkké, tvrdé a houbovité ruce."

 1.) Máme-li před sebou člověka s pevnýma rukama, můžeme ihned poznat, že je velice živé a činné povahy. Má odvahu, sílu a silnou vůli a dostane se v životě vpřed.

2.) Člověk s tvrdýma rukama má mnoho energie, ale nebývá již tak jemného chování. Jeho chování bývá neobratné a často mu bude na obtíž. Nezáleží mu na tom, aby na sebe upozornil, jeho vlohy musí objevit někdo jiný. Také své city nemůže projevit, jak by chtěl.

3.) Osoba s měkkýma rukama bývá citlivá a přítulná. Má jen málo sebedůvěry a hledá vždy u druhých podporu a pochopení. Pravděpodobně bývá trochu choulostivá a ustrašená. Jelikož se dá silně ovlivnit a mění často své názory, není na ni příliš dobré spolehnutí.

4.) Houbovité ruce nejsou dobrým znamením. Mívají je obyčejně nerozhodní, zbabělí lidé s velkou náladovostí. Bývají úplně nesamostatní, nepružní a líní. Osoby s houbovitýma rukama lehce podléhají vlivu druhého a stanou se úplně jeho nástrojem.  Musí si proto dát velký pozor na osoby, s nímž se stýkají.

Z týdeníku Spirit   

 Barva rukou

Obrazek

1.) Přirozeně růžově zbarvené ruce prozrazují zdravého a veselého člověka, který má dostatek energie, odvahy a rozhodnosti.

2.) Červeně zbarvené ruce jsou znamením neovladatelnosti.

3.) Bílé ruce nejsou příznivým znakem. Lidé s takovýma rukama bývají velice egoističtí a krutí.

 4.) Žlutavé ruce se vyskytují u lakomých osob. Lidé s nažloutlýma rukama jsou nedůvěřiví, falešní a úskoční. Nikomu nepřejí nic dobrého a sžírá je závist.

 5.) Šedobílé ruce jsou znamením zatrpklosti a kousavosti.

 

 Obrazek

,,Chirologie je prastaré umění - čtení z ruky. Podle analýzy povrch rukou můžeme získat celkové vyčerpávající charakteristiky. Kontroverzní nové možnosti poskytuje tato nauka i psychologům."

 

 Co můžou prozradit vaše prsty?

Obrazek

,,Ruce a prsty mohou mnohé prozradit, o lidech se kterými se setkáváme."

,,Tuto možnost objevili vědci a jejich cílem je prozkoumat, proč jsou lidé tak rozdílní. Určení mužských a ženských pohlavních znaků je řízeno hormony již v embryonálním stavu, přičemž nepůsobí jen na pohlavní orgány, ale i na strkturu mozku a vytváření prstů. U mužů je prsteník větší než ukazováček ve většině případů, u žen je tomu naopak. Nejen hormony, ale i geny zde hraji svou roli. Napřiklad žena s mužskou stavbou těla porodí děti s délkou prstů příznačnou pro muže, bez ohledu na to, zda se jedná o chlapce či děvče. A to může později ovlivňovat osobnost. Jak ukazují studie, jsou lidé o to ,,mužštější", čím delší je jejich prsteník v porovnání s jejich ukazováčkem a naopak. Muži s delším prsteníkem jsou obzvlášť sportovně založení, ale i nadprůměrně plodní, bohužel i agresívní. U žen sice tento úkaz neznamená, že se rády hádají, ale podněcuje to jejich schopnost prosazení se a zlepšuje orientační smysl. ??Ženská ruka" činí jak muže, tak i ženu komunikativnějšími. Obě pohlaví nerady riskují. Rovněž se zdravím mohou mít problémy. Muži s krátkým ukazováčkem mohou být postiženi infarktem. Ženy onemocní o to dříve rakovinou prsu, o co je delší jejich prsteníček."

Co prozradí nehty o zdraví

Obrazek

Žluté silné nehty : může způsobovat porucha lymfatických cév nebo onemocnění plic a průdušek.

Lámavé třepivé nehty : poukazují většinou na nedostatek vitamínů a kalcia, ale i plísňové onemocnění. V deseti procentech to může způsobovat i lupénka.

Lžičkovité nehty : nahoru ohnuté - ukazují často na nedostatek vitamínu C nebo železa, ale i poruchu látkové výměny.

Příčné ryhování : může být způsobeno onemocněním ledvin, jater nebo střev. Někdy je to vyvoláno stresem, infekcí nebo srdečním onemocněním.

Podélné ryhování : může signalizovat ochablost střev, jakož i nečistoty v krvi.

Bílé skvrny : zřídka ukazují na nedostatek biotinu nebo kalcia. Častěji jsou vyvolány zraněním nebo chybnou péči. Nehty tudíž nestříháme, ale tvar udržujeme pilníkem.

Obrazek

Ruce osudu

 is.jpeg

 ,,Každý člověk je odlišný. Podoba, barva kůže, tkáň, svalovina, délka prstů, nehty – vše je proměnlivé. Síť čar dlaně a konečky prstů jsou neopakovatelné u každého jedince. Umění čtení z ruky - ve starověku nazvané chiromantie z řeckého cheir – ruka -  je založeno na přesvědčení, že tyto změny nejsou okrajové, ale odrážejí charakter osobnosti, zdravotní stav a dokonce i osud. Čtení z ruky vzniklo na Východě před více než 4000 lety. V Evropě se objevilo ve středověku jako magické umění spjaté s astrologii a bylo považováno za vědu, a dokonce bylo mnohými mysliteli vyučováno na univerzitách až do 18. století. Dnes se jeho hodnocení pohybuje okolo alternativní medicíny. Vykladači mají na paměti vazby ke středověké astrologii připisujíce linie ruky čtyřem prvkům – Země, Vzduch, Oheň, Voda a každý prst a ,,pahorek“ - masité bříško vespod prstu - určité planetě. Každá linie dlaně - nejdůležitější jsou hlava, srdce a čáry života je spojena s některým aspektem životního způsobu jedince. Významné je čtení polohy a zřetelnosti linie a jakýchkoliv přerušení. Říká se, že levá ruka ukazuje možnosti člověka ve chvíli zrození, zatímco pravá skutečné rysy osobnosti a obráceně pro levoruké. Někdo z nás bere čtení z ruky na lehkou váhu, ale jak je možné, že někteří praktičtí lékaři čtou z ruky, aby diagnostikovali tělesný a psychický stav pacienta ? Je známo, že některé vrozené poruchy, včetně Downova syndromu, tvoří na dlani charakteristické linie.  Japonští vědci použili otisky dlaně k odhalení některých nemocí, jako je porucha štítné žlázy, a dokonce předpovídají náchylnost k určitým nemocem včetně tuberkulózy.“ 

,,Proč držíme palce?"

ilp.jpg

 ,,Držení palců patřilo v ranném středověku k vysoké magii. Věřilo se, že palec ovlivňuje démon, který může věci negativně ovlivnit. Když si někdo přál sobě nebo jinému štěstí, držely se palce zcela pevně, aby se tím zneškodnil čert, a aby to, co kdo chtěl podniknout, dobře dopadlo.“

op.jpg

,,Zaměříme se na prsty !" 

,,Už staří Číňané nebo Egypťané se zajímali o tvar rukou, prstů a souvislosti s povahou nebo zdravím. Prsty mohou o lidech, s nimiž se setkáváme, ale také o nás samotných hodně prozradit. A to nejenom povahu, ale také předpoklady k tomu kterému oboru, studiu, sklony k chorobám. Buďte pozornými pozorovateli a možná zjistíte, že …"

1.) když má někdo dlouhé prsty, zpravidla se může pochlubit analytickými schopnostmi, trpělivostí, smyslem pro detail. Lze u něj vystopovat jistý vzdor, sklon k trucovitosti, mnohdy k perfekcionismu.

2.)  tlusté a masité prsty mívají požitkáři se sklonem k luxusu, k bohatství.

3.)  majitelé krátkých prstů jsou většinou lidé, kteří stojí pevně nohama na zemi, na nic si nehrají, nic si nepřikrášlují, dokáží racionálně zhodnotit situaci.

4.) pokud má někdo lopatkovitý tvar konečků prstů, jde zpravidla o workholika, jedince i něhož stojí zaměstnání, práce, jeho profese na prvním místě. Je to člověk dynamický, nabitý spoustou energie, který miluje dobrodružství a všechno stíhá levou zadní. 

5.) člověk se špičatými konečky prstů se často může pochlubit citem pro detail, barvy, dobrým vkusem, smyslem pro vše krásné.

6.) dobrý instinkt, neobyčejnou empatii, moudrost najdete u člověka s kuželovitým tvarem konečky prstů.

7.) střízlivý pohled na svět, velkou vytrvalost, bezstarostný životní styl, jednoduchost lze očekávat od jedince z čtvercovým tvarem zakončení prstů.

,,Podle vědy zvané CHIROMANTIE prsty na pravé ruce prozrazují soukromí, nejniternější pocity. Prsty na levé ruce odhalí vystupování člověka navenek, mezi přáteli, ve společnosti."

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ruce jako hedvábí

Výsledek obrázku pro ruce

,,Ruce nejsou zpravidla tak vidět, proto jejich péči nevěnujeme takovou pozornost jako tváři, krku či dekoltu. Ničí je těžká manuální práce, jejich vzhledu nepřidávají ani běžné domácí úkony, jakými jsou vaření, mytí, uklízení a podobně. Pokožka je pak vysušená, popraskaná, rychleji stárne. Co s tím?"

Vhodná kosmetika

,,Po každém umytí ruce dobře osušte a vydatně je ošetřete kvalitním krémem. Dodáte jim tak potřebné hydratační látky, ale pomůžete zvýšit přirozené pH, zabráníte jejich vysušování a vzniku nevzhledných šupin a vrásek. Vhodné jsou mastnější krémy s obsahem bambuckého másla nebo olivového oleje."

Když mýdlo, tak kvalitní

,,Neumíte si umývání rukou představit bez použití mýdla? Svěží vůně by neměla být jediným vodítkem při jeho nákupu. Vybírejte kvalitní, krémová mýdla, nebo taková, která obsahují přírodní oleje."

Nezapomeňte na peeling

,,Jemný peeling slouží k odstranění odumřelých buněk, přispívá k regeneraci pokožky, jejímu zjemnění. Můžete si ho vyrobit i z domácích surovin. Stačí polévková lžíce ovesných vloček, které se zalijí teplou vodou, přidá se lžička medu a touto směsí se ruce zlehka masírují. Další možností je smíchat trochu krystalového cukru s trochou citronu."

Cvičení

,,Pro větší ohebnost, k posílení svalů a lepšímu prokrvení je ideální pravidelné cvičení. V tomto směru zapojte fantazii, jakýkoli pohyb prstů bude prospěšný, když se bude provádět pravidelně. Například prsty sevřete v pěst a pak prudce otevřete, a to v rychlém sledu alespoň desetkrát za sebou. Vhodné je udělat několik kroužků zápěstím každé ruky alespoň pětkrát. Jednotlivými prsty můžete vytvářet písmena abecedy. Jestliže spojíte ukazovák a palec jedné ruky, vytvoříte písmeno „O“, napřímeným ukazováčkem a prostředníkem vytvoříte písmeno „V“. Ruce báječně uvolníte a procvičíte pohybem, který připomíná hru na klavír."

Pro zlepšení vzhledu

,,Je ideální některá z následujících a jednoduchých kúr. Nejen pokožka na rukou, ale také nehty ocení olivovou lázeň. Ruce ponořte na několik minut do teplé olejové lázně, použít můžete slunečnicový, mandlový či olivový olej. Ideální je věnovat se této proceduře před spaním a na noc obléknout bavlněné rukavice. Ruce pak budou hebké jako hedvábí. Velmi účinné je také rozmazlování medem. Smíchejte lžičku olivového oleje se lžičkou medu a směs vetřete do pokožky. Navlékněte na ruce mikrotenové sáčky a medový zábal nechte působit alespoň patnáct minut. Zkusit můžete i Kleopatřinu lázeň. Pro mléčnou koupel budete potřebovat trochu zahřátého mléka, do kterého asi na pět minut ruce ponoříte."

Výsledek obrázku pro ruce

Nehty a choroby

,,Dlouhodobý stres, vyčerpání, nedostatečný pitný režim, radikální změna jídelníčku. To všechno může mít vliv na zdraví nehtů. Když jsou zdravé, bývají hladké, bez různých hrbolků a vyvýšenin, rýh. Mají jemné růžové lůžko a většinou se pěkně lesknou. Mohou být ale zrcadlem našeho zdraví, signalizovat, že s naším tělem není všechno úplně v pořádku."

,,Nejčastěji se na nehtech projevují dietní prohřešky, především nedostatek minerálních látek a vitaminů. Jestliže se nehty štěpí, lámou, objevují se na nich rýhy a bílé skvrny, může to naznačovat chorobné změny některých orgánů."

,,Podle staré čínské moudrosti ke každému prstu patří některý důležitý vnitřní orgán. K palci plíce a lymfatický systém, k ukazováčku zažívací systém - především tlusté střevo, k prostředníku krevní oběh a srdce, k prsteníku slinivka a k malíčku tenké střevo a hlava."

,,Bílé skvrny na nehtech bývají často projevem únavy, mohou souviset s poruchami látkové výměny. Podélné rýhy na nehtech jsou průvodním znakem chronických zánětů, mohou však upozorňovat na špatnou funkci zažívacího ústrojí. Lámavé nehty jsou často spojeny s nedostatečnou funkcí štítné žlázy, náznakem aterosklerózy - kornatěním cév. Také při změně barvy nehtů je třeba být ve střehu. Šedá může naznačovat nedostatek železa v organismu, bledá barva je projevem nedostatečného krevního oběhu, signalizovat nízkou hladinu hemoglobinu. Okusování nehtů sice patří do kategorie zlozvyků, ale pokud jsou typické pro dospělého člověka, není vyloučeno, že má nějaké psychické problémy." 

,,Pěkný vzhled nehtů začíná u zdravého jídelníčku. Pamatujte na pravidelný přísun oříšků a semínek, potřebné železo pro jejich výživu obsahují například luštěniny. Vitamin D doplňujte častou konzumací ryb - sardinkami, tuňákem, lososem. Zdroj potřebného hořčíku najdete v brokolici, mandlích, kukuřici..."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 RUCE - jednoduché rady a znamení

Doporučená kniha k přečtení :

,,ZDRAVÍ ve VAŠÍ DLANI"

Obálka titulu Zdraví ve vaší dlani

,,Z hlediska čínské medicíny představuje každá část našeho těla obraz celého organizmu, stejně jako každá buňka obsahuje genetický kód celého těla."

,,Čínští lékaři jsou proto již po staletí přesvědčeni, že zdravotní stav lze diagnostikovat z tvaru dlaně, jejích vyvýšenin, rýh a nehtů. Zdraví ve vaší dlani je první knihou u nás, která se zabývá diagnostikou nemocí prostřednictvím čínské chiromantie a čínskou diagnostikou podle nehtů na rukou."

,,Autoři, americký akupunkturista a jeho manželka, překladatelka z čínštiny, čerpali při přípravě této publikace z nespočtu původních čínských materiálů. Tato publikace je určená všem, kteří se zajímají o čínskou lékařskou chiromantii nebo o čtení z dlaně obecně, lékařům a léčitelům užívajícím postupy tradiční čínské medicíny, a vůbec všem, kteří chtějí vzít své zdraví do vlastních rukou."

PRSTY promlouvají víc,

než si myslíme

 

,,Dr. John Manning se již několik let intenzivně věnuje zkoumání souvislostí mezi délkou prstů a zdravím, pohlavní orientací a podobně. Na základě získaných zkušeností tvrdí, že například u mužů, kteří mají prsteníček na ruce delší než ukazováček, existuje vyšší pravděpodobnost vzniku rakoviny prostaty. Právě poměr ukazováčku a prsteníčku se prý liší nejen u jednotlivců, ale také mezi pohlavími a etnickými skupinami. Zatímco muži mívají obecně delší prsteníčky, ženy je mají většinou stejně dlouhé."
 

,,Dr. John Manning mimo jiné také odhalil, že delší čtvrtý prst ukazuje na vyšší hladinu testosteronu - muži s delšími prsteníčky jsou plodnější (u žen je to podle jeho názoru právě naopak). Mužům s prsteníčkem a ukazováčkem ideálně stejně dlouhými hrozí jen malé riziko infarktu. Muži s delším čtvrtým prstem vydělávají o poznání více peněz než jejich kolegové s kratším, jsou ale také agresivnější a mají sklon riskovat. Lesbické ženy mívají delší prsteníček a kratší ukazováček. Ženy s delším prsteníčkem jsou lepší řidičky než ty, jež mají druhý a čtvrtý prst podobně dlouhý."

Výsledek obrázku pro ruce

frown Máte studené RUCE ? frown
,,Snižte příjem cukru, soli a živočišných tuků. Omezte pití kávy a nápojů s obsahem kofeinu."

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

winkZÁZRAČNÉ RUCEwink

,,Téměř každé náboženství má svoje léčitele, navíc mnoho dnešních terapeutů tvrdí, že k léčení žádnou víru nepotřebují, pouze využívají energii, která prochází jejich rukama do pacientova těla. Je to jen výplod jejich představivosti, nebo může lidská ruka skutečně vést nějaký druh energie, kterou dosud neznáme? Například proutkaři provádějí své zaměstnání už celá staletí pomocí nejrůznějších nástrojů – proutků, drátů, ale i holýma rukama. Vyhledávají podzemní prameny, ropu a ložiska drahých kovů. Někteří navíc věří tomu, že umí diagnostikovat a léčit lidské choroby. prý bezpečně zjišťují narušení energetické rovnováhy. Umí navodit původní rovnováhu pouhýma rukama."

,,Zdravé a krásné nehty jsou chloubou každé ženy. Co když se ale na nich objeví bílé skvrny? Jaké jsou skutečné důvody jejich vzniku? Kromě plísně najdeme více příčin."

Přísná dieta.

Jednostranné diety způsobují obrovské škody na zdraví. Pomáhají zhubnout, ale za jakou cenu?"

Organismus nedostává potřebné množství vitaminů, bílkovin a aminokyselin pro jeho normální vývoj.

,,Bílé tečky na nehtech jsou jen předzvěst budoucích problémů, signálem těla, že něco není v pořádku.

Problémy s trávením.

,,I ty se odrážejí na nehtech. Ne všechny látky (vitaminy A, C, E a vitaminy skupiny B, křemík a vápník, jód i zinek, železo a selen), které jsou potřebné pro zdravé a silné nehty, se vstřebávají. Nejen jejich nedostatek v organismu, ale také přebytek živin může vést k problémům s nehty."

Nedostatek bílkovin.

,,Bílkoviny jsou vylučovány z těla přes ledviny. Proto bílé tečky na nehtech mohou svědčit o problémech s ledvinami v budoucnu."

Mechanické poškození.

,,Poškození nehtu během manikúry, výrazné modřiny také mohou připomínat bílé skvrny. Nejčastěji skvrny, které se objevily z tohoto důvodu, mizí již po kompletním obnovení nehtu."

Anémie.

,,Pokud máte vážný problém s výskytem bílých teček na nehtech, stojí za zvážení podstoupit kompletní rozbor krve. Jednou z příčin může být nízká hladina hemoglobinu. Zvýšit jeho úroveň může trocha vlašských ořechů a tři polévkové lžíce medu."

Lidový recept na bílé skvrny na nehtech:

,,Tři polévkové lžíce odvaru z heřmánku a dubové kůry smíchejte s malým množstvím horké vody. Do této lázně ponořte nehty na pět až deset minut a po usušení ošetřete olivovým olejem a oblékněte si bavlněné rukavice. "

V babiččiných receptech najdete i následující radu:

,,Odvar petrželky a mořské soli a vody smíchejte v poměru 1 : 1 a ruce do této směsi ponořte na dvacet minut. Pak je namažte výživným olejem s vitaminem A."

Zorjana Semenova

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

příznaky erytému

Foto- cs.ruarrijoseph.com

DLANĚ LECCOS NAPOVÍ

1./ Modrající či nafijalovělá dlaň indikuje špatný krevní oběh nebo prblémy se srdcem

2./ Bílá dlaň prozrazuje chudokrevnost a špatný krevní oběh

3./ Dlaně zabarvené do žluta varují před onemocněním jater

4./ Červená dlaň hovoří o poruše štítné žlázy nebo o vysokém krevním tlaku

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

,,Může mít opravdu prstýnek souvislost s mým zdravotním stavem?“

Se šperky se opravdu spát nemá, a zvláště pak ne s kovovými předměty, které tvoří uzavřený kruh. Ty totiž člověku svazují energetické pole a brání toku jeho životní síly. Pokud tedy své cennosti večer odložíte, rozhodně se budete probouzet ráno odpočatější.
Jak je to konkrétně s prsteny?

Prsten na ukazováčku prý brání funkci plic, může být zdrojem problémů s dýcháním. Prsten na prostředníčku brání trávení, prsten na prsteníčku brání průtoku žluči a prsten na malíčku blokuje funkci orgánů vylučujících moč - ledvin a močového měchýře.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Prsteník !

(Ludka.B, 27. 2. 2007 12:33)

Milá Ivetko, děkuji za pár řádků ! Všichni se vyznačujeme něčím - co jiný člověk nemá a postrádá a tak jsme přesně identifikovatelní jako osoba, která je jedinná v tomto žijícím světě ! Společné setkání by bylo možné pokud žijete někde v Moravskoslezkém kraji v blízkosti Ostravy. Také já Vám posílám mnoho pozdravů z nadcházejících slunečních dnů ! Ludka.B

Můj prsteník

(Ivet, 26. 2. 2007 22:20)

Tak to co milá inteligentí dámo píšete, tak to je svatá pravda. Můj prsteník je dlouhatánský, snad určitě mám schopnost se prosadit, o to víc jsem zranitelnější.
Máte dobrý postřeh, ráda bych se s Vámi osobně setkala.
Krásný předjarní čas Vám ze srdce
přeje Ivet